post

FC Utrecht huurt Paxten Aaronson

Middenvelder Paxten Aaronson speelt in het seizoen 2024/2025 voor FC Utrecht. De 20-jarige international van de Verenigde Staten wordt door de Utrechters gehuurd van Bundesliga-club Eintracht Frankfurt.

In de YSC Academy legt Aaronson het fundament onder zijn voetballoopbaan. Via Philadelphia Union II zet de talentvolle middenvelder vervolgens al snel de stap naar de in de Major League Soccer uitkomende hoofdmacht van Philadelphia Union. Maakt hij in 2020 al zijn profdebuut in het tweede team van de voetbalclub uit Philadelphia, een jaar later zijn ook zijn eerste speelminuten in de hoofdmacht een feit. De in New Jersey geboren Aaronson verkast begin 2023, met 24 partijen in het tweede team en 41 matchen aan ervaring in de hoofdmacht van Philadelphia Union in zijn voetbalbagage, naar Duitsland.

Daar sluit hij aan bij Eintracht Frankfurt, waarvoor hij dan al snel debuteert in de Bundesliga. Aaronson doet vervolgens ook mee in duels in de DFB Pokal, de Champions League-kwalificatiefase en het hoofdtoernooi van de Conference League. In de winterstop van het voorbije seizoen wordt Aaronson door zijn Duitse club verhuurd aan Vitesse. Namens de Arnhemmers komt Aaronson in veertien Eredivisieduels in actie. Daarin is hij goed voor vier goals. Hoewel hij maar een deel van het seizoen meemaakt bij de Gelderlanders, eindigt Aaronson als tweede op de clubtopscorerslijst van de geel-zwarten.

Aaronson debuteert als 18-jarige in Verenigde Staten Onder 20, maakt op 19-jarige leeftijd zelfs zijn debuut in het nationale team en verzamelt als 20-jarige zijn eerste caps voor Jong Verenigde Staten. In 2022 wordt Aaronson topscorer en verkozen tot beste speler in het Concacaf Onder 20 Kampioenschap. In zeven duels komt de kersverse FC Utrecht-aanwinst daarin zeven keer tot scoren voor het Onder 20-team van de Verenigde Staten, dat mede dankzij uitblinker Aaronson het toernooi glansrijk wint.

“FC Utrecht is een club die altijd meedraait in de subtop van de Eredivisie en strijdt voor een plek in Europa”, vertelt Paxten Aaronson. “Mede daarom denk ik dat dit een belangrijke stap is in mijn carrière, waar ik me verder kan ontwikkelen bij een mooie club met goede spelers om me heen. Ik ben een speler die het moet hebben van zijn snelheid, dat helpt mezelf enorm in het aanvallen om weg te komen van verdedigers, maar aan de andere kant ook in het omschakelen. Ik ben iemand die altijd hard werkt, ongeacht de omstandigheden en voor de volle negentig minuten. Ik kijk enorm uit naar het komende seizoen!”

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto