Keeper Thom de Graaff voor eerste selectie gehaald

FC Utrecht heeft zich verzekerd van de diensten van Tom de Graaff. De 19-jarige keeper komt over van Ajax en heeft in de Domstad een contract voor drie seizoenen getekend, met een optie die het mogelijk maakt de samenwerking met nog eens een jaar te verlengen. Hij sluit aan bij de eerste selectie van Hoofdtrainer Ron Jans.

De Graaff begint met voetballen bij het Edamse EVC en maakt op 10-jarige leeftijd zijn entree in de jeugdopleiding van Ajax. Die doorloopt de sluitpost in zijn geheel, waarna hij op 22 augustus 2022 in het shirt van Jong Ajax zijn debuut maakt in het betaalde voetbal. Op dat moment is hij bovendien jeugdinternational: De Graaff staat meermaals onder de lat in Oranje Onder 18.

Met Jong Ajax heeft De Graaff inmiddels 40 partijen gekeept in de Keuken Kampioen Divisie. Ook komt de goalie met het Onder 19-team van de Amsterdammers uit in de UEFA Youth League en maakt hij deel uit van de wedstrijdselectie van het eerste elftal van Ajax in duels in de Europa League, Eredivisie en TOTO KNVB Beker.

“Super blij en een opluchting dat het nu eindelijk rond is”, antwoordt Tom de Graaff op de vraag hoe blij hij is met zijn overstap naar FC Utrecht. “Ik denk dat het een prachtige club is.” Over zijn persoonlijke kwaliteiten vertelt de doelman het volgende: “Ik denk dat ik een keeper ben die sterk is op de lijn en moet het van mijn reflexen hebben. Ik hoop dat ik zo snel mogelijk kan laten zien dat ik klaar ben om hier in dit prachtige stadion te kunnen spelen.”

Bron: fcutrecht.nl