In de aanloop naar het nieuwe seizoen: de zomertransferwindow

De voorbereiding van FC Utrecht begint een eerste vorm te krijgen en de verkoop van de seizoenkaarten voor het seizoen 2024 / 2025 loopt al enige tijd. Er is in de aanloop naar het nieuwe seizoen natuurlijk nog een belangrijk event: de zomertransferwindow.

Deze transferwindow loopt in Nederland tot en met 2 september 2024. En die deadline is niet voor alle landen om ons heen hetzelfde. Zo mogen bijvoorbeeld in België clubs tot en met 6 september nieuwe spelers aantrekken. Maar in landen als Duitsland, Frankrijk en Engeland sluit de transfermarkt al op 30 augustus. Deze datum blijft een bijzonder element in zich hebben, want de eredivisie start op vrijdag 11 augustus.

Geruchten zijn er genoeg. Zo zou Ryan Flamingo rond zijn met PSV, maar zouden de clubs nog ver uit elkaar zitten. En Sam Lammers zou persoonlijk rond zijn met FC Utrecht, maar hier zou zijn Rangers FC weer moeilijk doen. Ook Vasilis Barkas wordt in verband gebracht met een vertrek. Volgens de laatste geruchten zou hij kunnen terugkeren naar Griekenland. Tenslotte zou FC Utrecht dicht bij de huur van Paxton Aaronson zijn. De Amerikaanse middenvelder werd sinds de winterstop verhuurd door Eintrach Frankfurt aan Vitesse. Verhuur aan FC Utrecht lijkt de volgende stap in de loopbaan van Aaronson.

Naast deze geruchten heeft FC Utrecht de afgelopen periode wel bevestigd dat de volgende spelers voor het seizoen 2024 / 2025 onder contract staan. Maar uiteraard wel met het voorbehoud er gedurende deze transferwindow nog van alles kan gebeuren.

 • David Min (overgenomen van RKC Waalwijk)
 • Anthony Descotte (huur verlengd)
 • Joshua Mukeh (komt over uit jong FC Utrecht)
 • Silas Anderson (komt over uit Jong FC Utrecht)
 • Adrian Blake (komt over uit Jong FC Utrecht
 • Ryan Flamingo (definitief overgenomen van Sassulolo)
 • Vasilis Barkas (optie gelicht)
 • Nick Viergever (jaar bijgetekend)
 • Jens Toornstra (optie gelicht)
 • Mike van der Hoorn (twee jaar bijgetekend)
 • Matisse Didden (overgenomen van Roda JC)
 • Siebe Horemans (overgenomen van Excelsior)
 • Alonzo Engwanda (overgenomen van RSC Anderlecht)

Otmane Boussaid en Hidde ter Avest zijn beiden uit hun contract gelopen. Er is nog geen officiële communicatie vanuit FC Utrecht over deze spelers geweest, maar de verwachting is dat zij vertrekken.