FC Utrecht neemt David Min van RKC over

David Min speelt de komende jaren in het shirt van FC Utrecht. De 24-jarige aanvaller komt over van RKC Waalwijk en tekent voor vier seizoenen in de Domstad. Afgelopen seizoen was de centrumspits goed voor tien Eredivisiedoelpunten.

De in Zaandam geboren aanvaller is in feite een laatbloeier. Tot 2018 speelt hij voor de amateurs van Fortuna Wormerveer, totdat RKC Waalwijk hem oppikt. Hij begint met een amateurcontract maar maakt zoveel indruk dat toenmalig Algemeen Directeur Frank van Mosselveld hem beloont met een profcontract.

De scouts van FC Utrecht hebben hem dan al op de radar. Ze besluiten de boomlange aanvaller nog intensiever te gaan volgen als hij in het seizoen 2022/2023 succesvol wordt verhuurd aan Telstar. Afgelopen seizoen beleeft Min zijn absolute doorbraak en blijft RKC Waalwijk mede door zijn tien treffers, behouden voor de Eredivisie.

Bron: fcutrecht.nl

“Dit zijn mooie verhalen”, begint Technisch Directeur Jordy Zuidam. “Onze scouting probeert zoveel mogelijk talenten in binnen- en buitenland in kaart te brengen. David volgen we al een langere tijd. Het was voor ons dan ook geen verrassing dat hij het zo goed zou doen bij RKC Waalwijk.”

“David is op latere leeftijd bij een BVO terechtgekomen, maar heeft vervolgens reuzenstappen gemaakt. Recent hebben Ron Jans en ik goede gesprekken met hem gevoerd. We denken dat hij met zijn intensiteit goed bij onze speelstijl past. Verder heeft hij een goede lengte, heeft hij snelheid én aangetoond over scorend vermogen te beschikken. We zien de potentie en denken dat hij bij FC Utrecht verder kan groeien. Die ruimte gaat hij hier de komende jaren krijgen.”