Voorbeschouwing AZ – FC Utrecht

Terwijl in de Keuken Kampioen Divisie de strijd om de laatste promotieplek inmiddels is losgebarsten, komt morgen de eredivisie tot een einde. Het laatste competitieprogramma voordat in de eredivisie de strijd om het laatste Europese ticket losbarst en de nummer 16 zich aansluit bij de KKD clubs voor het laatste ticket in de eredivisie. Voor ons cluppie staat er morgen het bereiken van plek 6, 7 of 8 op het spel. De eerste twee plaatsen zorgen voor een thuiswedstrijd in de halve finale van de play-offs, worden we achtste dan wacht sowieso een uitwedstrijd. Als FC Utrecht minimaal een punt haalt in Alkmaar dan wordt minimaal als zevende geëindigd. Bij alle andere resultaten is van belang wat Sparta en N.E.C. doen in hun laatste wedstrijd. Zondagmiddag rond 16.30 zal een en ander wel duidelijk zijn.

Voor AZ staat er ook nog wat op het spel. Bij winst kunnen de Alkmaarders nog op plek 3, dus voorronde Champions League, eindigen. Daarbij zijn ze wel afhankelijk van het resultaat van FC Twente dat momenteel op de derde plek staat. Dus geen potje om des keizers baard voor de mannen van Ron Jans.

Met mogelijk drie wedstrijden in één week, is het de vraag of je de wedstrijd tegen AZ volle bak moet gaan of is sparen het devies? Dat wordt in ieder geval wel gedaan met Mike van der Hoorn. De centrale verdediger zou kunnen spelen tegen AZ, maar het wordt belangrijker geacht om hem helemaal fit te hebben voor de halve finale play-offs. Logische keuze wat ons betreft. Niek Viergever is ook klein vraagteken maar zal waarschijnlijk wel spelen in Alkmaar. Verder gaf de trainer aan wel wat te wijzigen ten opzichte van de laatste, verloren, thuiswedstrijden tegen Sparta.

Zou zomaar kunnen dat Boussaid weer terugkeert in de basis ten koste van Lidberg. Daarbij een middenveld met Fraulo, Flamingo en Jensen, voor Toornstra dan weer een plekkie op rechts. Maar er zijn natuurlijk meer mogelijkheden met onder andere Bozdogan en Booth of Flamingo centraal achterin. Ook hiervoor geldt dat we morgen rond 13.00 uur meer weten hoe de gedachtegang en het speelplan van de trainer is na de trainingen van afgelopen week. Dat er in de trainingsweek twee rustdagen werden ingelast, was wat kritiek op. Dat Jans dit seizoen al heeft laten zien dat hij weet waar hij mee bezig is en het elftal toch naar de play-offs heeft weten te leiden, is doorslaggevender dan de mening van een kroegbaas en een eigenaar van een voetbalschoenenwinkel, die beiden natuurlijk in het bezit zijn van de nodige trainerspapieren en ervaring met clubs op het hoogste niveau hebben!! Wij vertrouwen dan toch meer op de inzichten van onze trainer.

Morgen in Alkmaar wordt er om 14.30 uur afgetrapt. De wedstrijd wordt gefloten door scheidsrechter Nijhuis. Of het weer net zoals vorig seizoen 5-5 wordt, valt te bezien. Maar de blik zal vooral gericht zijn op de ranglijst en een schuin oog naar de standen op de andere velden.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Barkas

Ter Avest – Van der Maarel – Viergever – El Karouani

Flamingo – Jensen – Fraulo

Toornstra – Lammers – Boussaid