Op weg naar speelronde 34 (slot)

Door de nederlaag tegen Sparta heeft FC Utrecht zich richting speelronde 34 in een lastige positie gezet. Immers, een punt tegen Sparta was voldoende geweest voor het veilig stellen van plek 7. Daarmee was sowieso in het eerste play off-duel sprake geweest van thuisvoordeel.

FC Utrecht staat nog wel op plek 7 met 3 punten voorsprong op Sparta. Maar:

  • FC Utrecht speelt nog uit tegen AZ. De Alkmaarders spelen nog voor plek 3 en daarmee de voorronde van de Champions League. Tevens kan hun spits Vangelis Pavlidis nog topscoorder van de eredivisie worden.
  • Sparta speelt thuis tegen het uitgespeelde sc Heerenveen.

Als FC Utrecht en Sparta in punten gelijk komen, dan wordt het doelsaldo doorslaggevend. Dat is op dit moment voor beide ploegen +2.

Mocht FC Utrecht winnen in Alkmaar, dan is dat natuurlijk mentaal een opsteker richting de play offs. Maar als NEC de uitwedstrijd tegen Almere City FC dan ook verliest, dan wordt plek 6 behaald. Hier heeft de ploeg van Ron Jans echter niets meer in eigen hand.