Voorbeschouwing FC Utrecht – Sparta Rotterdam

Het goede nieuws kon niet op deze week. Contractverlenging van Viergever, Barkas en Toornstra, waar Van der Hoorn al voorging. Daarnaast ook het lichten van de optie op Flamingo zodat hij officieel onder contract komt bij FC Utrecht. Vandaag ook nog het bericht dat drie jonkies uit Jong FCU in de zomer de overstap naar het eerste maken. Tel daarbij op dat Okkels en Vesterlund al in de winterstop kwamen als voorschot op volgend seizoen en inmiddels ook Engwanda (Anderlecht), Didden (Roda JC) en Horemans (Excelsior) gecontracteerd zijn. FC Utrecht lijkt al bijna klaar voor komend seizoen, terwijl het huidige seizoen nog niet is afgelopen en zijn hoogtepunt nadert.

Ook op dat gebied goed nieuws. De Galgenwaard is voor de laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie volledige uitverkocht. Tegenstander is Sparta. Dat is ook een mogelijke tegenstander in de play-offs, dus een mooi meetmoment. De laatste keer dat de Rotterdammers wonnen in De Galgenwaard was in 1997. FC Utrecht draait de laatste tijd iets moeizamer, maar heeft de laatste 7 thuiswedstrijden wel weten te winnen. Hoewel de kans uitermate klein is, is er nog steeds de theoretische kans op de vijfde plek, maar zal het zich vooral richten op bereiken van plaats zes, die ervoor kan zorgen dat er in de play-offs twee thuiswedstrijden gespeeld kunnen worden.

Nog geen Mike van der Hoorn. Hierdoor ontstaat meteen weer de discussie: Flamingo centraal of op het middenveld? Het zou toch wel mooi zijn als onze nummer 2 nog een optreden krijgt in het elftal. Ook deze week werd bekend dat hij, Mark van der Maarel, een afscheidswedstrijd krijgt aangeboden van de club. Dus zou morgen toch een mooie aanleiding zijn om weer te starten voor een volle Galgenwaard, in de wedstrijd die ook weer in het teken staat van de David di Tomasso trofee voor de meest waardevolle/populairste speler van het seizoen. Wat mij betreft zou Van der Maarel in aanmerking komen als een soort oeuvre prijs voor zijn totale carrière. Bijna 400 wedstrijden voor onze FC. Over clubliefde gesproken.

Verder zal Jans vooral een goed gevoel willen overhouden richting de play-offs. Uitbouwen van het spel staat voorop om zo een zo groot mogelijke kans op Europees voetbal te houden. Scheidsrechter Van der Laan zal om 14.30 uur het startsein geven in de Galgenwaard. Alle wedstrijden in de eredivisie start morgen gelijktijdig. Volgende week zondag speelt FC Utrecht de laatste competitiewedstrijd in Alkmaar tegen AZ. Ook die wedstrijd begint om 14.30 uur en het uitvak is al tijden uitverkocht.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Barkas

Ter Avest – Van der Maarel – Viergever – El Karouani

Flamingo – Jensen – Bozdogan

Toornstra – Lammers – Boussaid