Voorbeschouwing FC Utrecht – Vitesse

De vijfde plek is theoretisch nog haalbaar, maar na het gelijke spel tegen RKC Waalwijk is het wel een stuk minder realistisch geworden. FC Utrecht is daarbij afhankelijk van de resultaten van Ajax en N.E.C. Winst op RKC had ervoor gezorgd dat alleen misstap van Ajax voldoende was geweest. Uiteraard moet FC Utrecht dan wel de laatste drie wedstrijden in winst omzetten. Dat is nu sowieso lekker om met een goede flow de play-offs in te gaan en thuisvoordeel te hebben.

De eerste stap kan gezet worden tegen het geplaagde en gedegradeerde Vitesse. Het is allerminst zeker dat de Arnhemmers er volgend seizoen bij zijn in de KKD. 17 Mei staat rood omrand in de agenda van Vitesse. Dan moet men een plan van aanpak presenteren waardoor de licentie voor het profvoetbal behouden blijft. Kortom, zorgen voldoende voor het voortbestaan. Vorige week werd er, na het bekend worden van de degradatie, wel gewonnen. Dus of er nu zonder druk gespeeld wordt en daardoor makkelijker wordt gevoetbald, is de vraag.

Voor FC Utrecht misschien een houvast door te weten dat Vitesse nog nooit een wedstrijd op 5 mei heeft gewonnen en FC Utrecht de laatste 4 wedstrijden op Bevrijdingsdag niet heeft verloren. Bovendien heeft de club een zeer positieve thuisbalans tegen de Arnhemmers. In De Galgenwaard werd 21 keer gewonnen tegen 9 verliespartijen. Zeven keer was het onbeslist.

Nog geen 90 minuten voor Taylor Booth. De Amerikaan is er wel weer bij. Hij viel vorige week al twintig minuten in en hoopt op een groeiend aantal speelminuten. Geen Mike van der Hoorn. De verdediger moest vorige week geblesseerd het veld verlaten. Verwachting is wel dat hij er niet al te lang uit is. Azarkan en Descotte ontbreken ook tijdens de Utrechtse middag. Tal van Utrechtse artiesten geven in en rondom Galgenwaard acte de précense. Laten we hopen dat het op het veld ook een Utregse middag wordt.

Waarschijnlijk wel wat wisselingen in de basis. Dus geen Van der Hoorn, zijn plek zal ongetwijfeld ingevuld worden door Flamingo. Hierdoor weer een plekkie beschikbaar op het middenveld. Vraag is of Jans het aandurft om weer te starten met Bozdogan en Iqbal. Vorige keer beviel dat niet en werd de Irakees in de rust gewisseld. Daarom zou Jensen ook een optie kunnen zijn. Lidberg zal mogelijk weer plaats moeten maken voor Boussaid. Als de Belg zich aan zijn positie houdt, kan hij zeer nuttig zijn voor het in positie brengen van Sam Lammers. Aan de rechterkant is Toornstra wel een zekerheid.

Scheidsrechter in de Galgenwaard is Rob Dieperink. Hij zal de wedstrijd om 14.30 uur in gang zetten. Ook in de rust een optreden van het Utrechtse BENR. Volgende week zondag speelt FC Utrecht wederom thuis. Dan komt Sparta Rotterdam op bezoek in de Domstad. Ook die wedstrijd begint om 14.30 uur. Verkoop voor die wedstrijd gaat hard, dus als je er nog bij wilt zijn, koop dan snel je tickets via www.fcutrecht.nl.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Barkas

Van der Maarel – Flamingo – Viergever – El Karouani

Bozdogan – Jensen – Fraulo

Toornstra – Lammers – Boussaid