Voorbeschouwing SC Heerenveen – FC Utrecht

Hoe heerlijk zou het zijn als FC Utrecht de 5-1 overwinning op PEC Zwolle kan laten opvolgen met een winst in Friesland? Het zou weer een stap zijn richting het definitief afdwingen van de play-offs. Er wordt dan meer afstand genomen van de tegenstander van zondag maar ook van Sparta dat verrassend op eigen veld onderuit ging. Bovendien speelt Fortuna vanavond de lastige uitwedstrijd tegen FC Twente. Met daarna de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles op het programma, zou het er zomaar heel positief uit kunnen zien voor onze club.

Maar het verleden heeft geleerd dat rekenen op punten vaak verkeerd uitpakt. Dus eerst maar eens de volle focus op de wedstrijd tegen Heerenveen. Het is de laatste wedstrijd van het weekend want in hun grote wijsheid hebben KNVB en ESPN deze wedstrijd gepland op het onzalige tijdstip van zondagavond 20.00 uur. In hoeverre dit soort tijdstippen in het belang zijn van de Nederlandse voetbalsupporter is de vraag, maar duidelijk is dat KNVB en ESPN dat belang zeker niet voorop stellen.

Na de tweede helft van afgelopen woensdag is het wel de vraag hoe de opstelling van FC Utrecht eruit gaat zien. Lidberg, Fraulo en Van der Maarel vielen uitstekend in en zorgden ervoor dat er een nieuwe energie ontstond. Of het genoeg is voor basisplaatsen is niet duidelijk. Al eerder lieten invallers een wedstrijd kantelen maar konden bij een volgend optreden niet opnieuw dat verschil maken. Wel is duidelijk dat Jans met zijn wissels vaak wel het één en ander teweeg brengt op het veld. Wat er precies met Vesterlund aan de hand is, is niet bekend. De kans dat Van der Maarel een basisplaats krijgt is dus zeker wel aanwezig. Ook Fraulo zou wel weer eens de kans kunnen krijgen als vervanger van Bozdogan. Maar uiteraard kan ook gewoon Jensen opgesteld worden. Op het middenveld keuzes te over voor Ron Jans. Of Lidberg de voorkeur krijgt boven Boussaid is echter de vraag. In ieder geval nog geen Romeny, Booth, Descotte, Ter Avest en Okkels.

De wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion staat zondagavond onder leiding van scheidsrechter Manschot. Volgende week zondag komt concurrent Go Ahead Eagles, onder leiding van oud FC Utrecht trainer René Hake, op bezoek in de Galgenwaard. Die wedstrijd begint keurig om 14.30 uur. De wedstrijd staat in het teken van Legends Day, met tientallen oud spelers op de tribune. Tevens is er de pilot dat de Galgenwaard bezocht kan worden met de tram in plaats van de pendelbussen. Laten we hopen dat dit zo goed bevalt en vlekkeloos verloopt, dat volgend seizoen de tram standaard rijdt.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Barkas

Van der Maarel – Van der Hoorn – Viergever – El Karouani

Flamingo – Jensen – Bozdogan

Toornstra – Lammers – Boussaid