Voorbeschouwing Feyenoord – FC Utrecht

‘Regeren is vooruitzien’. En daarom haalde FC Utrecht inmiddels al twee nieuwe spelers voor het komende seizoen gecontracteerd en heeft naar verluidt ook een bod uitgebracht op verdediger Matisse Didden (Roda JC).
Maar er valt dit seizoen ook nog wat te halen. Er is al meer dan genoeg gezegd over de wederopstanding onder Ron Jans. Gevolg daarvan is nu wel dat de play offs echt binnen handbereik zijn.

Punten halen in De Kuip is maar weinig ploegen gegeven, en FC Utrecht won er voor het laatst op 24 augustus 2014, dus bijna 10 jaar geleden. Daarom mogen punten daar als bonus worden beschouwd; zeker omdat Feyenoord dit seizoen uitstekend presteert en vooral de pech heeft dat PSV nog beter is.

Keuze heeft Ron Jans genoeg. Afgaande op de trainingen zijn Okkels, Rommeny, Ter Avest, Booth en Descotte afwezig. Tegen NEC begon Ron Jans met Zidane Iqbal en Marouan Azarkan, maar dat beviel niet echt. Het lijkt daarom logisch dat in ieder geval Ryan Flamingo (in de belangstelling van PSV) en Oscar Fraulo (mogelijk te duur om definitief over te nemen) aan de aftrap verschijnen. Vraag is dan alleen wel wie de vleugels gaan bezetten. Othmane Boussaid is daarvoor wel onomstreden, de andere vleugel wordt waarschijnlijk wel ingevuld door Azarkan.
Doordat Mike van der Hoorn geschorst is, zal Ryan Flamingo zeer waarschijnlijk centraal achterin starten.

De scheidsrechter op eerste Paasdag om 14:30 uur is Allard Lindhout. En wij verwachten dan de volgende opstelling:

Barkas
Vesterlund – Flamingo – Viergever – El Karouani
Bozdogan – Fraulo
Boussaid – Toornstra – Azarkan
Lammers