Voorbeschouwing Ajax – FC Utrecht

Met veel optimisme kijkt de FC Utrecht supporters uit naar het bezoek aan de Arena. Of dat slim is, dat zal gaan blijken. Overmoed is nooit het beste met betrekking tot FC Utrecht. Aan de andere kant, het optimisme is wel gewoon begrijpelijk. De flow waarin de Utrechters zitten, rechtvaardigt dit optimisme. Zeker gezien de instabiliteit bij tegenstander Ajax. Zondag vanaf 12.15 uur gaat FC Utrecht op voor een zestiende ongeslagen wedstrijd op rij in de eredivisie. Het record is door de ploeg van Jans al verbeterd naar 15, maar de honger naar meer is er nog zeker.

Hiervoor heeft Jans bijna de complete selectie beschikbaar. Geen Labyad (transfer naar China), Descotte en Booth (geblesseerd) maar met Lidberg en Barkas (beiden weer beschikbaar na blessures) kan FC Utrecht de strijd aan. Grote vraag is natuurlijk wie tussen de palen staat. De laatste wedstrijden heeft Branderhorst het uitstekend gedaan, drie wedstrijden de nul gehouden en duidelijk op zijn gemak met de verdedigers. Aan de andere kant was Barkas natuurlijk de onbetwiste nummer 1 en heeft hij dit seizoen ook al duidelijk laten zien waarom. Toch is de keuze een moeilijke. Waar spelers mogen blijven staan als ze hun kans is grijpen, is het de vraag of dit ook voor de keepers geldt. Ron Jans is niet te benijden in deze en zal zich ongetwijfeld ook laten adviseren door de keeperstrainer. Zondag rond 10.45 uur zal de opstelling bekend worden en dus de keuze duidelijk worden.

Verder zal de trainer waarschijnlijk niets wijzigen. Waarom zou hij ook? Voortborduren op de ingezette lijn, werken aan de verbeterpunten en een steeds beter ingeslepen spelpatroon, het kan allemaal nu de ploeg in deze heerlijke flow zit. Een overwinning zou beteken dat plek vijf tot op 1 punt genaderd wordt en dat zou zelfs nog kunnen betekenen kwalificatie voor Europees voetbal zonder play-offs. Maar dat is wel heel veel vooruit denken en er zijn genoeg kapers op de kust. Eerst maar eens kijken of er gewonnen kan worden in Amsterdam. Aan de steun zal het niet liggen. Duizend supporters zullen de ploeg steunen in jacht op de punten en het verder aanscherpen van het record.

De scheidsrechter is Sander van der Eijk en de wedstrijd begint om 12.15 uur. Voor de ESPN kijkers, na deze wedstrijd spelen de vrouwen van FC Utrecht een uitwedstrijd tegen AZ. En als je er een hele sportieve dag van wilt maken, om 17.30 uur spelen de Utrecht Dragons hun tweede play-off wedstrijd op de Vechtsebanen tegen Zoetermeer Panters (kaarten te koop via Ticketpoint of aan de deur). Volgende week zaterdag speelt FC Utrecht wederom een uitwedstrijd. Dit keer gaat het voor het eerst in het bestaan op bezoek in Almere voor een competitiewedstrijd tegen Almere City FC. Die wedstrijd begint om 20.00 uur en ook daar wordt FC Utrecht gesteund door een vol uitvak.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Barkas

Ter Avest – Van der Hoorn – Viergever – El Karouani

Fraulo – Toonstra – Flamingo

Azarkan – Lammers – Boussaid