Voorbeschouwing FC Utrecht – Fortuna Sittard

Ron Jans zal na de wedstrijd tegen FC Volendam weinig reden hebben om te wisselen, want bijvoorbeeld Taylor Booth gaf op het juiste moment zijn visitekaartje af. Maar helaas, doelman Vasilios Barkas is niet onmgeschonden uit het duel met FC Volendam gekomen, en wordt daarom sowieso vervangen door Mattijs Branderhorst.

Daarnaast zal Jans zijn ploeg, hopelijk, de opdracht geven om zeer energiek te beginnen. Fortuna Sittard speelde donderdagavond een zwaar bekerduel in Groningen, zag daarin spelers met fysieke ongemakken en kreeg uiteindelijk de deksel op de neus. Fortuna mag daarom geen kans krijgen zich te revancheren.

Wel is het zaak geconcentreerd druk te zetten en goed te vergedigen. Tegen FC Volendam bleek de kwetsbaarheid in de omschakeling, en het is slecht dat twee corners tegen tot twee goals tegen leidde. Mogelijk kiest Ron Jans daarom toch voor meer snelheid achterin (Flamingi i.p.v. Van der Hoorn), en voor bijvoorbeeld Iqbal op het middenveld. Want ondanks dat Oscar Fraulo tegen FC Volendam matig voor de dag kwam, lijkt de Deen zijn plek in het elftal wel te behouden.

Naar verwachting is Marouan Azarkan vandaag weer terug in de wedstrijdselectie en zit ook Jesse van der Haar op de bank. Omdat zowel Lidberg als Descotte nog geblesseerd zijn, is er achter Sam lammers op dit moment geen andere echte spits beschikbaar. En laten we hopen dat Lammers tegen Fortuna van die hatelijk ‘nul’ afkomt.

De aftrap is om 14:30 uur en de scheidsrechter is Sedar Gözübüyük en wij verwachten deze opstelling:

Branderhorst
Ter Avest – Flamingo – Viergever – El Karouani
Fraulo – Iqbal
Booth – Toornstra – Boussaid
Lammers