Voorbeschouwing Excelsior – FC Utrecht

Na de uitstekende wedstrijd tegen PSV, die helaas niet eindigde in een overwinning voor de onzen, wacht morgenavond de klus op het plastic turf tegen Excelsior. De vaak gehoorde kreet in het Utregse is natuurlijk dat het vaak goed tegen de toppers maar tegen de kleintjes laten we het dan weer afweten. Of je bij het huidige Excelsior kan spreken van een kleintje, is de vraag. Dat bleek al bij het moeizame gelijkspel in de Galgenwaard eerder dit seizoen. De ploeg van Marinus Dijkhuizen speelt zeker een aardig woordje mee in de eredivisie al zijn de onderlinge verschillen tussen nummer 9 en 15 marginaal. Slechts 1 punt scheidt Excelsior (9) van FC Utrecht (14). Een overwinning is daarom van wezenlijk belang. Bovendien zou het de mooie reeks van 10 eredivisiewedstrijden zonder verlies een goed vervolg geven.

FC Utrecht kan bij deze wedstrijd voor het eerst een beroep doen op Tim Handwerker. De Duitser werd deze week op huurbasis overgenomen van Nürnberg. De linksback, die de teruggezette Leliendal moet vervangen, is inmiddels speelgerechtigd. Of hij daadwerkelijk al in aanmerking komt voor een basisplaats, is maar de vraag. El Karouani lijkt immers de vaste linksback te zijn geworden. Sowieso hoeft Jans niet veel te wijzigen na de prestatie van vorige week. Wel heeft hij weer Labyad, Bozdogan en Jensen tot zijn beschikking. Bart Ramselaar is nog een vraagteken wegens ziekte.

Jens Toornstra was vorige week één van de uitblinkers. De middenvelder kon het naar eigen zeggen 75 minuten volhouden en hoopt dit weer te kunnen uitbouwen naarmate hij in de basis start. Maar met de terugkeer van de genoemde middenvelders is het even afwachten welke beslissing de trainer gaat nemen. Zo is het natuurlijk ook de vraag wat er gebeurt met Ryan Flamingo. Gaat hij weer terug naar de laatste linie of blijft hij op het middenveld? Of misschien zelfs wel op de bank? Uiteindelijk mag de trainer maar elf spelers opstellen. Wie het weet mag het zeggen. Wie wordt kind van de rekening? Van der Hoorn, Viergever, Bozdogan, Flamingo en Toonstra, het zijn eigenlijk allemaal basisspelers, maar gezien het optreden van Fraulo is het ook vreemd als hij de wedstrijd op de bank moet beginnen. Wat dat betreft is Ron Jans niet te benijden.

Azarkan (op de weg terug), Descotte en Lidberg nog geblesseerd, Iqbal en Jenner nog bij de Azië Cup zijn er zeker niet bij. Ook Novoa ontbreekt, hij lijkt onderweg naar de uitgang en ruilt FC Utrecht waarschijnlijk in voor een ander avontuur.

Op Woudenstein is Pol van Boekel de scheidsrechter en de aftrap is om 21.00 uur. FC Utrecht wordt gesteund door weer een vol uitvakkie. Volgende week zondag speelt FC Utrecht om 14.30 uur in de Galgenwaard tegen FC Volendam.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Barkas

Ter Avest – Van der Hoorn – Viergever – El Karouani

Fraulo – Bozdogan – Flamingo

Booth – Lammers – Boussaid