Voorbeschouwing Vitesse – FC Utrecht

Na een korte winterstop gaat de eredivisie weer verder. Na een tripje naar Spanje, moet FC Utrecht de weg verder naar boven zien te vinden. Dit moet dan gebeuren zonder Mats Seuntjens. Het contract van de aanvaller is ontbonden en hij heeft voor een half jaar getekend bij RKC Waalwijk. Helaas heeft de aanvaller de verwachtingen niet kunnen waarmaken. Voor hem in de plaats is er al wel een andere aanvaller gehuurd. Van Rangers FC wordt Sam Lammers gehuurd. De aanvaller kon het in zijn buitenlandse avonturen bij de diverse clubs niet echt waarmaken als scorende spits. Hopelijk kan hij in Utrecht laten zien dat de 16 goals voor Heerenveen in één seizoen geen uitzondering waren en hij de club kan helpen aan de nodige doelpunten. De verwachting is dat hij tegen Vitesse meteen in de basis begint.

Verder nog wel de nodige geruchten, maar buiten de geblesseerden en de twee afwezigen wegens de internationale toernooien, is iedereen aanwezig en beschikbaar. Meest concrete gerucht betreft derde doelman Calvin Raatsie die verhuurd zou gaan worden aan Roda JC voor de rest van het seizoen. Geblesseerd of terugkerend van ziekte zijn Labyad, Descotte, Lidberg, Azarkan en Novoa. Iqbal (Irak) en Jenner (Indonesië) spelen respectievelijk de Azië en Afrika Cup. Vooral van Iqbal is dat natuurlijk jammer. De van Manchester United overgekomen speler was lang geblesseerd maar stond in de basis tegen Feyenoord en liet daar zien een goede aanwinst te kunnen zijn. Helaas is hij nu weer een tijd niet beschikbaar voor zijn broodheer.

Een belangrijke wedstrijd in Arnhem. Vitesse zit als club behoorlijk in de problemen. Zo is de club nog altijd in afwachting op goedkeuring van de overname door Amerikanen en kan als zodanig niet investeren. Tevens is daar natuurlijk de positie op de ranglijst. Buiten het feit dat een overwinning van FC Utrecht de club uit de Domstad ook weer verder op de ranglijst omhoog helpt, zal een nederlaag voor Vitesse de club verder in het moeras duwen. De afstand naar de veilige plaatsen wordt dan steeds groter voor de huidige gedeelde hekkensluiter.

In het Gelredome is zondag Martens de scheidsrechter en de wedstrijd in Arnhem begint om 14.30 uur. Volgende week zondag komt koploper PSV naar De Galgenwaard. Als die dit weekend winnen van Excelsior evenaren zij het record van meeste overwinning op rij vanaf de competitiestart. Het zou mooi zijn als FC Utrecht er dan voor kan zorgen dat het bij evenaring blijft en niet meewerkt aan verbetering van het record. De wedstrijd in De Galgenwaard begint 21 januari om 12:15 uur.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Barkas

Ter Avest – Flamingo – Viergever – El Karouani

Fraulo – Bozdogan – Jensen

Ramselaar – Lammers – Boussaid