Voorbeschouwing FC Utrecht – AZ

De drie punten tegen Sparta waren zeer welkom. Het een vervolg geven tegen AZ zou helemaal top zijn. Want dan komen we boven de degradatiestreep maar wat nog belangrijker is, er is qua punten aansluiting met een hele grote groep clubs. FC Utrecht heeft dan bijvoorbeeld maar twee punten minder dan de huidige nummer 8. Dat zou de burger weer wat moed geven richting de winterstop.

Ron Jans heeft daarvoor een bijna voltallige selectie tot zijn beschikking. Descotte en Van der Hoorn zijn er voorlopig nog niet bij, maar verder is alleen Romeny een vraagteken. Achterin lijkt alles wel redelijk vast te staan met Barkas, Ter Avest, Flamingo, Sagnan en Leliendal. Laatstgenoemd had het tegen Sparta wel lastig, werd in de rust gewisseld, maar of dat meteen ten koste gaat van zijn basisplaats is de vraag. El Karouani zou dan zijn logische vervanger zijn, maar hopelijk krijgt de speler van Jong FC Utrecht de kans zich te revancheren.

Op het middenveld zoals gebruikelijk keuze te over. Dat Fraulo speelt lijkt wel een zekerheidje maar daarnaast zal de trainer toch deze week weer vooral op de training hebben bekeken wie er goede vorm etaleerde. Victor Jensen en Can Bozdogan lijken ons de meeste logische keuze, al kunnen nog meer spelers aanspraak maken op de plekken op het middenveld.

Voorin zullen de scorende spelers van vorige week vast weer een plaatsje krijgen. Hopelijk hebben de doelpunten het zelfvertrouwen een boost gegeven en zullen ze gevolgd worden door meer doelpunten van het duo Seuntjes en Lidberg. Voor de derde aanvaller zal de trainer waarschijnlijk gaan voor Boussaid of Azarkan.

Scheidsrechter morgen in De Galgenwaard is de heer Blank. Hij zal op het onzalige ESPN/KNVB tijdstip van 16.45 uur het sein geven om de wedstrijd in gang te zetten. Volgende week zondag speelt FC Utrecht een uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Ook deze wedstrijd begint op een supporters’vriendelijk’ tijdstip. De aftrap is dan om 12.15 uur.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Barkas

Ter Avest – Flamingo – Sagnan – Leliendal

Fraulo – Bozdogan – Jensen

Azarkan – Lidberg – Seuntjens