Voorbeschouwing FC Utrecht – Almere City FC

Resultaten uit het verleden….. De alom bekende reclameslogan gaat niet op voor de wedstrijd tegen Almere City FC. Die club komt namelijk voor het eerst in haar bestaan naar De Galgenwaard voor een wedstrijd in de competitie tegen het eerste elftal van onze FC. Dus geen statistieken vanuit het verleden, enkel het heden. En het heden vertelt ons dat de ploegen elkaar op de ranglijst niet veel ontlopen. Dat is vooral zorgelijk voor FC Utrecht, dat met slechts drie punten op plek 16 staat. Na het goede debuut van Jans bij Heracles, was er een beroerd vervolg tegen N.E.C.

Zaterdagavond het debuut van de nieuwe trainer in De Galgenwaard. Hopelijk heeft hij deze week weer stappen kunnen maken in het vertrouwen van de spelers en het inslijpen van het gewenste spel. Dat hij aanvallend voetbal voorstaat, is wel duidelijk. Nu de uitvoer nog. Op een presenteerblaadje krijgt hij het nog niet. Zo zijn er nog de nodige geblesseerden met Van der Hoorn, Booth, Iqbal, Toornstra, Descotte en El Karouani. Door al die afwezigen is het maar de vraag of de trainer al aan zijn ideale elf heeft kunnen werken.

Hoewel Branderhorst tegen N.E.C. niet op een fout was te betrappen zal de doelman ongetwijfeld weer plaats moeten maken voor Barkas. De Griek was vorige week wegens ziekte niet in staat om te spelen. Achterin ligt de grootste puzzel nu ook de linksback positie vacant is. Nick Viergever lijkt de logische keuze om die in te vullen. De routinier speelde daar al eerder bij FC Utrecht. Of het centrale duo Flamingo – Van der Maarel gehandhaafd blijft, is de vraag. Het opstellen van Sagnan behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Wie dan de rechter centrale verdediger wordt, we zullen het bij de aftrap gaan zien.

Op het middenveld en voorin lijken de zaken wel redelijk vast te staan, al is er na N.E.C. misschien toch ook wel stof tot nadenken. Zo was Boussaid weer overal te vinden, behalve op de plek waar hij moet staan. Eén van de uitblinkers tegen Heracles, Mats Seuntjens, leek tegen N.E.C. weer met zijn ziel onder de arm te lopen en viel in de tweede helft vooral op door zijn gesjok. Of de aanvaller de conditie mist of dat hij gewoon moedeloos was omdat niets lukte, was lastig te bepalen. Hopelijk zorgt een volle Galgenwaard zaterdagavond voor een energie boost voor het team van Ron Jans en kunnen we samen een start maken van de ommekeer. Want de weg naar boven moet toch wel snel worden ingezet. Zes punten in de komende twee wedstrijden zouden in ieder geval voor rust kunnen zorgen om vanuit daar verder te werken naar vaste patronen en die aanvallende spelstijl waar we allemaal naar uit kijken.

De wedstrijd tegen Almere City FC begint zaterdag om 18.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Van de Graaf. Ook volgende week speelt FC Utrecht een uitwedstrijd. Dan is FC Volendam de tegenstander.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Barkas

Ter Avest – Flamingo – Sagnan – Viergever

Fraulo – Bozdogan – Jensen

Romeny – Seuntjens – Boussaid