Voorbeschouwing FC Utrecht – Feyenoord

Na al het transfergeweld van de afgelopen dagen, krijg je het gevoel dat de competitie opnieuw gaat beginnen. Sommige clubs hebben nog druk zaken gedaan, waardoor je zou denken dat ze eigenlijk weer een nieuwe voorbereiding nodig hebben om een ingespeeld elftal te krijgen. Ook voor FC Utrecht geldt dat er de laatste dagen nog het nodige gebeurd is. Alleen was na de nederlaag tegen PEC Zwolle al meteen een drukte van belang. Na drie wedstrijden werd al afscheid genomen van Michael Silberbauer. Het trainerskerkhof dat FC Utrecht de laatste jaren is, liet zich weer gelden.

Wij zullen hier verder geen oordeel vellen, maar ons vooral richten op de wedstrijd tegen Feyenoord. Voor deze wedstrijd kan interim trainer Rob Penders geen beroep doen op Klaiber, Kluivert en St. Jago. Deze drie spelers vertrokken nog op de laatste dag van de transferdeadline. FC Utrecht haalde zelf nog wel één speler. Het huurde de Spanjaard Novoa van Red Bull Leipzig. Of daar een optie tot koop bij is afgesproken, vermelden de berichten niet. De Spaanse jeugdinternational kan zowel op de rechtsbackpositie als op rechtsbuiten uit de voeten.

Vraag is of de recentelijk aangetrokken spelers inmiddels al zijn ingeburgerd in het elftal. Ryan Flamingo viel tegen PEC goed in (was wat ongelukkig bij de penalty) en zou dus zomaar een basisplaats kunnen krijgen. Penders gaf in een interview al aan dat er misschien wat andere poppetjes zouden staan. In geval van Klaiber is dat natuurlijk noodzakelijk na zijn vertrek naar Brondby. Daarvoor zal ongetwijfeld Ter Avest weer spelen. Op Taylor Booth na is iedereen weer fit genoeg om te spelen. De Amerikaan is wel weer op de training, maar deze wedstrijd komt nog te vroeg.

Aan een vermoedelijke opstelling durven we ons eigenlijk niet te wagen. Zo zou Sagnan best wel eens de plaats van Viergever kunnen innemen, zou Bart Ramselaar wel weer in de basis kunnen staan en is onduidelijk van welk niveau bijvoorbeeld Fraulo is. Durft de trainer het aan om vaste, ervaren krachten in deze wedstrijd op de bank te zetten en voor hun in de plaats frisse, maar net gearriveerde spelers op te stellen? Eén van de weinige zekerheidjes die er zijn, zijn eigenlijk Barkas, El Karouani en Bozdogan. Verder is er genoeg keuze voor Penders. Zelfs de (nog) niet vertrokken Boussaid zou weer een kans kunnen krijgen.

De wedstrijd begint zondag om 12.15 uur in Stadion Galgenwaard en staat onder leiding van scheidsrechter Van Boekel. Er is geen kaartverkoop op de wedstrijddag. Tasos Douvikas zal afscheid nemen na zijn transfer naar Celta de Vigo.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Barkas

Ter Avest – Van der Hoorn – Sagnan – El Karouani

Toornstra – Flamingo – Bozdogan

Azrkan – Seuntjens – Ramselaar