Voorbeschouwing PEC Zwolle – FC Utrecht

Hoewel het nog niet officieel is gecommuniceerd (Celta de Vigo zal hier waarschijnlijk leidend in zijn), is de berichtgeving toch duidelijk. FC Utrecht moet het verder doen zonder de topscorer van vorig seizoen. Tasos Douvikas verruilt de eredivisie voor La Liga. Financieel wordt FC Utrecht hier niet slechter van, uiteraard is het missen van de doelpunten wel een aderlating. Al moeten we ook niet meteen in paniek raken. Na Mols, Fortuné, Mulenga etc. kwam er gewoon weer iemand anders in de spits te staan. En misschien heeft die persoon ook even tijd nodig om zich te laten zien. Want het eerste seizoen van Douvikas moest de Griek toch ook wennen. Hopelijk krijgt de volgende spits ook even deze tijd van de supporters. Misschien is de veelscorende spits al in huis. We gaan het zien.

Dus zonder Douvikas reist FC Utrecht af naar Zwolle om daar de strijd aan te gaan met de promovendus. Na de puntloze en doelpuntloze start, is het wel langzaam zaak om daar verandering in te gaan brengen. Gezien de kwaliteiten die de selectie nog steeds herbergt zou dit toch moeten lukken. Zeker als er uitgesproken wordt te gaan voor de Europese plekken, zijn dit de wedstrijden die punten op moeten leveren.

Descotte, Ter Avest en Sagnan zijn twijfelgevallen, Booth en Iqbal zijn de zekere afwezigen. Voor Ter Avest zal in ieder geval Klaiber spelen. De Nieuwegeiner viel vorige week al in voor de geblesseerde Ter Avest. Nick Viergever viel vorige week ook al in voor Sagnan, dus lijkt nu ook de logische vervanger. Door het vertrek van Douvikas is de spitspositie vacant. Eerste oplossing lijkt om Seuntjens daar een kans te geven. De van Go Ahead Eagles overgekomen Lidberg lijkt daar nog niet voor in aanmerking te komen. Door het opschuiven van Seuntjens zal Bart Ramselaar waarschijnlijk weer een kans krijgen om vanaf links te spelen.

Buiten de spannende wedstrijd tegen PEC Zwolle, worden het nog een paar spannende dagen richting het einde van de transferperiode. Gebruikt FC Utrecht een gedeelte van de Douvikas miljoenen om zich nog op de markt te begeven of versterkt men het eigen vermogen voor toekomstige aankopen? Gaan Boussaid, St. Jago en Kluivert nog een move maken naar een andere club en levert dit de FC ook nog wat centjes op? Vanaf 1 september weten we eindelijk de definitieve selectie voor seizoen 2023-2024. Dan kunnen de echte elftalfoto’s gemaakt worden.

Maar eerst op jacht naar de eerste drie punten van dit seizoen. De wedstrijd in Zwolle begint zondag om 12.15 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Gerrets. Volgende week zondag komt Feyenoord naar De Galgenwaard. Ook die wedstrijd begint om 12.15 uur.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Barkas

Klaiber – Van der Hoorn – Viergever – El Karouani

Toornstra – Bozdogan – Jensen

Azrkan – Seuntjens – Ramselaar