Voorbeschouwing Sparta – FC Utrecht play off ronde 1

Voorafgaand aan de eerste wedstrijden van de play offs werd in de pers aangegeven dat FC Twente het standaard erg lastig heeft met sc Heerenveen. En dat Sparta al 15 keer op rij niet had gewonnen van FC Utrecht. Inmiddels hebben FC Twente en Sparta de beste papieren om naar de finale van de play offs te gaan.

Het is daarom aan de ploeg van Michael Silberbauer om hier iets aan te doen. En ondanks de 1-2 thuisnederlaag is dat een alles behalve onmogelijke opdracht. FC Utrecht was thuis gretig tegen Sparta. Alleen persoonlijke fouten en te veel gemiste kansen (de aanvallers van FC Utrecht hadden ook pech om goede keeper Nick Olij te treffen) leidden de nederlaag in. En dus zal er op Het Kasteel vanaf seconde 1 zeer scherp gespeeld moeten worden. Enerzijds betekent dat geconcentreerd verdedigen, anderzijds zullen de aanvallers echt hun topniveau moeten halen.

Naar verwachting keert Mike van der Hoorn weer terug in de basis na zijn schorsing. Helaas deed zijn primaire vervanger Ruben Kluivert het niet goed in het thuisduel tegen Sparta. Ook belofte Tommy St. Jago kwakkelt nog na zijn zware knieblessure en lijkt nog niet in aanmerking te komen voor speeltijd. En een combi van Mobido Sagnan en Nick Viergever is qua principes voor veel trainers niet gewenst, want beiden zijn linksbenig. Misschien durft Silberbauer te ‘breken’ met dit cliché, maar Van der Hoorn was voor zijn rode kaart onbetwist basisspeler.

Een ander onderwerp van discussie was Taylor Booth. De talentvolle Amerikaan leek ineens niet meer in aanmerking te komen voor speeltijd tegen FC Emmen. Later bleek dat Booth niet volledig fit was, en daarom even werd ontzien. Naar verwachting keert hij vandaag wel terug in de wedstrijdselectie, maar niet als basisspeler. Bart Ramselaar, die langzaam zijn oude niveau weer aantikt, was een prima vervanger.

De wedstrijd van de waarheid dus. Want winnen is een must en de tegenstander is goed georganiseerd met goede aanvallers en een uitstekende keeper. Het is aan scheidsrechter Jochem Kamphuis om dit in goede banen te leiden. En wij verwachten de volgende opstelling:

Barkas
Klaiber – van der Hoorn – Viergever – Van der Maarel
Bozdogan – Toornstra
Van de Streek
Boussiad – Douvikas – Ramselaar