Mobido Sagnan definitief overgenomen

FC Utrecht licht de koopoptie in de huurovereenkomst van Modibo Sagnan. Dat houdt in dat de 24-jarige Fransman definitief de overstap maakt naar de Utrechtse FC. De verdediger komt over van het Spaanse Real Sociedad en ligt tot medio 2026 vast bij FC Utrecht.

Sagnan, die bij CS Villetaneuse begint met voetballen, geniet het gros van zijn jeugdopleiding bij RC Lens. In het shirt van die club debuteert hij ook in het betaalde voetbal. De verdediger wordt in 2019 aangetrokken door Real Sociedad en komt sindsdien niet alleen in actie voor de Basken zelf, maar ook op huurbasis voor RC Lens, het Spaanse CD Mirandés, het Portugese CD Tondela en FC Utrecht.

In de Domstad komt Sagnan tot nu toe tot 27 partijen in de hoofdmacht. De voormalig jeugdinternational van Frankrijk speelt 23 Eredivisieduels, 3 partijen in de TOTO KNVB Beker en 1 wedstrijd in de play-offs om Europees voetbal.  

“Modibo heeft sinds zijn komst naar Utrecht indruk gemaakt, zowel binnen als buiten de lijnen. Als verdediger is hij sterk en als atleet is hij een echte prof: hij is intrinsiek gemotiveerd en wil tijdens elke training en elke wedstrijd het uiterste uit zichzelf halen”, zegt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “We hebben al veel van Modibo gezien, maar zijn ervan overtuigd dat hij nog meer in zijn mars heeft en zich bij ons verder kan ontwikkelen.

Bron: fcutrecht.nl