Voorbeschouwing FC Utrecht – Sparta Rotterdam playoff ronde 1

Geeft de overwinning op FC Emmen de Utrechtse supporter moed voor de wedstrijd tegen Sparta of kijken we naar het gemak waarmee Emmen toch twee keer wist te scoren? Verdedigend zijn er best nog wel wat zorgen, zeker nu Mike van der Hoorn na zijn rode kaart deze wedstrijd moet missen. De centrale verdediger, die de laatste wedstrijden eindelijk weer een beetje richting zijn oude niveau aan het toegroeien was, is voor één wedstrijd geschorst. De vraag is natuurlijk wie zijn plek gaat innemen. Silberbauer heeft hiervoor een aantal opties. Zo kan Van der Maarel daar spelen met dan Ter Avest of Sagnan als linksback. Ruben Kluivert lijkt echter de grootste kans te maken. De Jong FC Utrecht speler mocht daar tegen FC Emmen de plek van Van der Hoorn innemen en heeft al meerdere invalbeurten gemaakt. Ook kan er gespeeld met twee linksbenige centrale verdedigers door met Viergever en Sagnan te starten.

De laatste optie is om Tommy St. Jago weer op zijn oude vertrouwde positie te posteren. Die kans lijkt echter klein omdat Silberbauer nog geen gebruik van hem heeft gemaakt nadat hij is teruggekomen van zijn blessure. Maakte vooral zijn minuten in Jong FC Utrecht en lijkt in de rangorde toch nog achter Kluivert te staan. Maar als hij weer op zijn oude niveau is, zou het zeker een goede optie zijn. Maar de trainer ziet gedurende de week natuurlijk het beste hoe het met St. Jago gesteld is.

Positief nieuws is natuurlijk het definitief vastleggen van Can Bozdogan. De middenvelder, gehuurd van Schalke ’04, tekende deze week een nieuw contract. Voor het overige zal Silberbauer weinig te puzzelen hebben. Hoewel Boussaid uitblonk in balverlies, was hij toch twee keer betrokken bij een doelpunt. Bovendien is Booth nog een twijfelgevalletje. Bas Dost zal bij de selectie zitten en zou kunnen invallen. Negentig minuten is teveel gevraagd gezien zijn net herstelde hamstringblessure.

Tegenstander Sparta zal naar Utrecht komen met het idee dat er zeker wat te halen valt. Hoewel FC Utrecht dit seizoen twee keer won van Sparta, was het allerminst overtuigend. Zeker in de uitwedstrijd had FC Utrecht de eerste 60 minuten niets in te brengen en kantelde de wedstrijd na de rode kaart voor Sparta. Maar zelfs in het begin tegen tien man, was het moeizaam bij de Domstedelingen. Maar met de steun van het publiek moet FC Utrecht morgen proberen een goede uitgangspositie te creëren voor de uitwedstrijd van aanstaande zondag.

In De Galgenwaard, waar om 21.00 uur wordt afgetrapt, is Sander van der Eijk de scheidsrechter. Zondag in Rotterdam, aftrap 18.00 uur, is Kamphuis de arbiter.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Barkas

Klaiber – Kluivert – Viergever – Van der Maarel

Toorenstra – Bozdogan

Van de Streek

Ramselaar – Douvikas – Boussaid