post

Can Bozdogan overgenomen van Schalke 04

Middenvelder Can Bozdogan blijft bij FC Utrecht. De 22-jarige Duitser wordt door de Utrechtse FC overgenomen van FC Schalke 04. Van die Bundesligaploeg werd de voormalig jeugdinternational deze jaargang al gehuurd. Bozdogan tekent in de Domstad een contract tot medio 2026, met een optie die verlenging daarvan met nog eens een jaar mogelijk maakt.

Bozdogan geniet zijn jeugdopleiding bij 1. FC Köln en FC Schalke 04. Voor de club uit Gelsenkirchen speelt de middenvelder 17 Bundesligawedstrijden en een duel in het Duitse bekertoernooi. Op huurbasis doet Bozdogan in het seizoen 2021/2022 met Besiktas ervaring op in de hoogste divisie van Turkije. Met de ploeg uit Istanbul speelt hij ook vier partijen in de Champions League.

Dit seizoen is het FC Utrecht dat Bozdogan huurt van FC Schalke 04. De jeugdinternational, die uitkomt voor de Onder 15-, Onder 16-, Onder 17-, Onder 18- en Onder 20-ploeg van Duitsland, komt in actie in 24 Eredivisieduels en drie bekermatchen.

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

“We zijn er heel blij mee dat we ook de komende seizoenen kunnen beschikken over Can”, reageert Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht op de definitieve overname van de middenvelder. “Het afgelopen jaar heeft Can laten zien van toegevoegde waarde te zijn en is hij een belangrijke schakel geworden binnen de ploeg. Hij beschikt over specifieke kwaliteiten en heeft al een uitstekende ontwikkeling doorgemaakt. Wij zijn ervan overtuigd dat hij over de juiste eigenschappen en instelling beschikt om die stijgende lijn de komende jaren door te trekken.”