Voorbeschouwing FC Utrecht – FC Emmen

De laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie begint morgen om 14.30 uur in stadion Galgenwaard. Hoewel er voor beide clubs niets meer op het spel staat, blijkt toch dat zondagmiddag 14.30 uur een favoriet tijdstip is van de FC Utrecht supporters om naar hun cluppie te gaan. Want het stadion zit morgen goed vol, met een uitverkochte Bunnikside maar ook de Zuid- en Noordtribune zitten behoorlijk vol. Goed om te zien dat de animo zo groot is.

Het is natuurlijk zaak om geen nieuwe blessures of schorsingen op te lopen met de naderende play-off wedstrijden tegen Sparta op het programma. Bas Dost traint weer mee, maar richt zich op de wedstrijd van donderdag. Voor Douvikas staat er morgen zeker nog wat op het spel. Hij kan de eerste FC Utrecht speler worden die topscorer van Nederland wordt. Erik Willaarts maakte wel eens meer doelpunten maar toen werd ene Marco van Basten topscorer van Nederland.

Silberbauer zal, als we de berichten mogen geloven, geen spelers rust geven. Hij wil bouwen aan het team en zo ingespeeld mogelijk aan het toetje van het seizoen beginnen. Wel jammer voor de spelers die misschien hoopten om eindelijk weer eens wat minuten te mogen maken. Zo hadden Labyad, Ramselaar, Ter Avest en St. Jago zich misschien wel rijk gerekend om toch nog te mogen starten. Aan de andere kant zal Silberbauer geen risico nemen en bij kleine pijntjes tijdens wedstrijd snel naar wissels grijpen. Leuk bericht was wel om te lezen dat Jesse van der Haar (zoon van) voor het eerst bij de selectie zit. De jongeling, die nog in de onder 18 speelt, maakte dit seizoen al indruk en speelde ook al bij Jong FC Utrecht. Wie weet krijgt de spits morgen toch nog even de kans om zijn droom waar te maken en in FC Utrecht 1 te spelen in De Galgenwaard.

Het trackrecord van FC Utrecht tegen Emmen in de Galgenwaard is niet al te best. Maar aangezien de wedstrijd pas drie keer eerder gespeeld is, is er nou niet een echte historie. Maar Emmen ging al wel twee keer met de buit aan de haal. Bij FC Emmen staan Zivkovic en Diemers als oud FC Utrecht spelers waarschijnlijk in de basis, keeper Oelschlägel zit op de bank. De Duitser, die bij FC Utrecht een uitstekende indruk maakte, begon dit seizoen als basiskeeper maar heeft zijn plaats verloren aan Van der Hart. Scheidsrechter is morgen Martens. De aftrap, zoals gezegd, om 14.30 uur. Komende donderdag speelt FC Utrecht in de eerste ronde van de play-offs de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Die wedstrijd begint op het “publieksvriendelijke” tijdstip van 21.00 uur….

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Barkas

Klaiber – Van der Hoorn – Viergever – Van der Maarel

Bozdogan – Toornstra

Van de Streek

Booth – Douvikas – Boussaid