Voorbeschouwing Ajax – FC Utrecht

Geen Dost, Descotte, Brouwers, Hendriks, Maeda, Younes en Warmerdam. Daar tegenover staat de terugkeer van Booth, die vorige week een schorsing uitzat. De aanwezigheid van de Amerikaan zou wel weer ten koste kunnen gaan van Bart Ramselaar, die tegen RKC een basisplaats had. In de ArenA moet FC Utrecht het zondag opnemen tegen Ajax. De Amsterdammers draaien een teleurstellend seizoen en moeten nog hun best doen om de derde plek veilig te stellen en AZ achter zich te houden en zo te voorkomen dat ze volgend seizoen Conference League moeten spelen.

Voor FC Utrecht zou dat wel een mooi resultaat zijn, want dat zou betekenen dat de play-offs worden gewonnen. Maar voor nu eerst de wedstrijd in Amsterdam. Gesteund door een kleine 800 supporters moet er gewerkt worden aan de juiste flow voor in de reeds genoemde play-offs. Met daarna alleen nog de thuiswedstrijd tegen FC Emmen voor de boeg, moet nu het elftal gesmeed worden tot een eenheid die presteert als het er werkelijk om gaat.

Achterin is het wel duidelijk wie daar de voorkeur hebben van Silberbauer. Barkas, Klaiber, Van der Hoorn, Viergever en Van der Maarel vormen de defensie met Sagnan en Ter Avest als eerste vervangers bij blessures of schorsingen. Op het middenveld lijken Bozdogan, Toonstra en Van de Streek een linie te vormen, met Bozdogan en Toornstra controlerend en Van de Streek als man die bijsluit bij de spits en belangrijk is met zijn scorend vermogen. Labyad en Ramselaar azen op de 10 positie, maar Van de Streek presteert zo goed, dat beiden voorlopig het vooral moeten hebben van invalbeurten.

Ze zouden ook kunnen spelen op de buitenposities in de aanval. Vooralsnog geeft de trainer daar de voorkeur aan Boussaid en Booth. Uiteraard is Douvikas onomstreden, maar zorgelijk is natuurlijk wel het gebrek aan vervangers nu Dost en Descotte niet kunnen spelen. De wedstrijd in de ArenA staat onder leiding van scheidsrechter Nijhuis. Zoals gebruikelijk worden alle wedstrijden in de laatste twee competitieronde tegelijkertijd gespeeld. Dus de aftrap is bij iedere wedstrijd om 14.30. Dat geldt ook voor volgende week als FC Utrecht de laatste competitiewedstrijd in De Galgenwaard speelt tegen FC Emmen.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Barkas

Klaiber – Van der Hoorn – Viergever – Van der Maarel

Bozdogan – Van de Streek – Toornstra

Booth – Douvikas – Boussaid