Voorbeschouwing FC Utrecht – RKC Waalwijk

FC Utrecht – RKC Waalwijk is een cruciaal duel voor de ploeg van Michael Silberbauer. Bij winst is plek 7 in de eredivisie een feit, en blijven zowel Sparta als FC Twente nog even in het vizier. En RKC Waalwijk heeft dit seizoen een prestatie van formaat geleverd, want het is nog steeds een geduchte concurrent voor de play offs. Als Kramer en Seuntjes het op hun heupen hebben, dan is RKC een heel goed voetballende ploeg. Laat FC Utrecht gewaarschuwd zijn!

Helaas weer geen Bas Dost. De spits, die vooral buitenshuis scoorde, heeft tegen sc Cambuur een hamstringblessure opgelopen. Voor Dost is daarmee het seizoen zeer waarschijnlijk ten einde, en de verwachting is tevens dat hij na dit seizoen FC Utrecht verlaat. Het koningskoppel ‘Dost – Douvikas’ heeft daardoor maar weinig samen kunnen spelen dit seizoen. En bas Dost kan onmogelijk tevreden zijn met de 9 goals die hij dit seizoen maakte.

Ook Taylor Booth ontbreekt tegen RKC Waalwijk. De Amerikaan liep in Leeuwarden tegen zijn vijfde gele kaart aan, en is daarmee geschorst. Het is te hopen dat Booth na zijn schorsing zijn vorm weer vindt. Hij heeft laten zien dat hij vooral erg goed kan voetballen, en dat kan FC Utrecht prima gebruiken.

Luuk Brouwers keert terug van een blessure, maar wordt niet in de basis verwacht als vervanger van Taylor Booth. Als we de voortekenen mogen geloven, dan kiest Michael Silberbauer voor Victor Jensen. En keert Can Bozdogan terug in de basis waardoor Sander van de Streek en Jens Toornstra vanuit hun natuurlijke posities kunnen spelen. Het belang van Bozdogan voor de balans in de ploeg werd tijdens zijn invalbeurt tegen sc Cambuur aan alle kanten duidelijk. En ook dat is met het oog op het slot van de competitie een prettig vooruitzicht.

Achterin lijkt Silberbauer vast te houden aan dezelfde spelers als in Leeuwarden. Ze werden daar niet echt getest, maar in de ogen van de staf zijn de huidige vier verdedigers op dit moment de beste opties. Want ondanks de vormcrisis van Sean Klaiber bleef Hidde ter Avest op de bank. En Tommy St. Jago maakte afgelopen maandagavond weer eens minuten in Jong FC Utrecht. Hij lijkt na zijn langdurige afwezigheid zijn draai nog niet te hebben gevonden, en een basisplaats lijkt in het eerste lijkt ook nog ver uit het zicht. te hopen is dat St. Jago volgend seizoen ‘klaar’ is om weer echt aan te haken bij het eerste.

Zaterdagavond om 21 uur fluit scheidsrechter Ingmar Oostrom voor de aftrap, en wij verwachten de volgende opstelling:

Barkas
Klaiber – Van der Hoorn – Viergever – Van der Maarel
Bozdogan
Toornstra – Boussaid
Van de Streek
Douvikas – Jensen