Voorbeschouwing FC Utrecht – Go Ahead Eagles

Het weerzien met René Hake staat voor zaterdag op het onmogelijke tijdstip van 16:30 uur op de planning. En voor Michael Silberbauer is er wel een tegenvaller, want hij kan niet beschikken over Bas Dost. De boomlange spits heeft een tik gehad tegen NEC. en is niet fit. De afwezigheid van Dost is een aderlating. Misschien is hij wel geen basisspeler, maar zijn mentaliteit is een voorbeeld. Dost was behoorlijk ziek van het feit dat er niet gewonnen werd tegen NEC.

De comeback na een 2-0 achterstand was misschien wel goed. Maar aan alles was te zien dat de ploeg weinig zelfvertrouwen had en dat de balans op het middenveld niet in orde is. Victor Jensen speelde als controlerende middenvelder en vergat bij de 1-0 mee te verdedigen. Zijn handeling voorafgaand aan de 2-0 was niet bepaald hoopgevend.
Tegen Go Ahead Eagles keert Taylor Booth waarschijnlijk weer terug in de basis. En het is de vraag hoe het middenveld dan komt te staan. Want Jensen zal dan weer op de bank starten, en Jens Toornstra heeft zelf aangegeven dat hij dieper op het veld beter tot zijn recht komt. Ook Sander van de Streek is het meeste in zijn kracht als hij in ‘de 16’ van de tegenstander kan komen. En een middenveld dat alleen maar vooruit denkt, zal de zwaktes van de centrale verdedigers alleen maar meer benadrukken. Wij denken toch dat Toornstra daarom weer meer controlerend gaat spelen. Een prettig vooruitzicht is wel dat Can Bozdogan weer in training is. Hij heeft laten zien de balans op het middenveld te kunnen bewaken.

Ook Nick Viergever en Luuk Brouwers zijn weer op de weg terug. Maar de kans is groot dat Ramon Hendriks als linksback start. De huurling van Feyenoord was tegen NEC zeker niet de zwakste schakel in de defensie. En is als linkspoot zeker geen noodverband op de linksbackpositie.

In de afgelopen dagen was er veel aandacht voor transfertargets Taylor Booth en Tasos Douvikas. Het is te hopen dat beiden tegen Go Ahead Eagles laten zien waarom er zo veel interesse in hen is. Want René Hake heeft het na een beroerde start aardig op de rit in Deventer. En door het resultaat van Volendam – Fortuna Sittard kan Go Ahead Eagles met drie punten een zeer belangrijke stap op de ranglijst zetten. De ploeg van Michael Silberbauer is gewaarschuwd.

Zoals al gememoreerd is de aanvang van het duel om 16:30 uur. Oorspronkelijk zou Bas Nijhuis de scheidsrechter zijn, maar hij liep eerder deze week een breuk in zij arm op. Daarom is Alex Bos de vervangende scheidsrechter, en wij verwachten de volgende opstelling als hij fluit voor de aftrap:

Barkas
Klaiber – Van der Hoorn – Sagnan – Hendriks
Toornstra
Booth – Van de Streek
Maeda – Douvikas – Boussaid