Taylor Booth opgeroepen voor USMNT

Middenvelder Taylor Booth van FC Utrecht is opgeroepen voor het nationale team van de Verenigde Staten. De 21-jarige Amerikaan, die aan zijn eerste jaargang bij de Utrechtse FC bezig is, maakt deel uit van de selectie die door bondscoach Anthony Hudson is samengesteld voor twee Nations League-duels. Die vinden later deze maand plaats.

De uit Eden, Utah afkomstige Booth werd afgelopen zomer door FC Utrecht overgenomen van FC Bayern München. In het rood-wit van de Utrechters speelde de Amerikaan tot nu toe 18 Eredivisiepartijen. Zijn debuut in het shirt van USMNT, zoals het nationale team van de Verenigde Staten ook wel wordt genoemd, heeft Booth nog niet gemaakt. Wel kwam hij in het verleden uit voor onder meer Verenigde Staten Onder 19, Onder 18, Onder 17 en Onder 16.

Wellicht is de eerste cap voor Booth een feit in één van de aankomende twee Nations League-wedstrijden. Verenigde Staten speelt op zaterdag 25 maart om 01.00 uur Nederlandse tijd een uitwedstrijd tegen Grenada en komt op dinsdag 28 maart om 00.30 uur Nederlandse tijd in een thuiswedstrijd in Orlando in actie tegen El Salvador.

Booth kan de vierde speler worden die wedstrijden heeft gespeeld voor zowel FC Utrecht als de nationale ploeg van de Verenigde Staten. In het verleden kwamen de Amerikaanse internationals John O’Brien, Juan Agudelo en Rubio Rubin al uit voor de Domstedelingen.

Bron: fcutrecht.nl