Voorbeschouwing NEC – FC Utrecht

Waar zullen we deze voorbeschouwing eens beginnen? Met de twee nederlagen van vorige week nog vers in het geheugen en een waslijst aan geblesseerden is NEC-uit geen fijne tegenstander. En NEC lijkt het imago van de gelijke spelen van zich af te schudden.Feit is ook dat FC Utrecht ´het´ kwijt is.

Maar daarover inzitten heeft allemaal geen zin. Want zondag om 12:15 uur staat de wedstrijd in Nijmegen gepland, en dan zal de ploeg van Michael Silberbauer strijdlust moeten tonen en tot het gaatje gaan in de strijd om deelname aan de play offs. Die play offs zijn noodzakelijk om kans te blijven maken op Europees voetbal. En kans op de play offs is door de deelnemers aan de halve finale van de KNVB-beker zeker realistischer. Naar verwachting gaan de nummers 5 tot en met 8 de play offs spelen.

Michael Silberbauer zal nu leiderschap moeten tonen om zijn ploeg weer op de rails te brengen. Daarbij heeft hij weer de beschikking over Bas Dost. De aanvalsleider zal na zijn blessure op de bank beginnen, maar is met zijn ervaring sowieso belangrijk voor de ploeg. En kan als breekijzer dienen om iets te forceren. Verder heeft Silberbauer nagenoeg dezelfde spelers tot zijn beschikking als tegen Fortuna Sittard. Het lijk ook onwaarschijnlijk dat hij veel wijzigingen in de basis aanbrengt. De verdedigers Tommy St.Jago en Ramon Hendriks maken al wel minuten in Jong FC Utrecht om vooral veel ritme op te doen, maar hebben dat nodig om serieus de concurrentiestrijd aan te kunnen met bijvoorbeeld Mike van der Hoorn.

NEC doet het, zoals al eerder aangegeven, goed. De ploeg van Rogier Meijer steunt op spelers als Jasper Cillessen, Oussama Tannane en Lasse Schöne. Laatstgenoemde is mogelijk door een blessure afwezig. Wie zeker wel aanwezig is, is Wilco van Schaik. De huidige directeur van NEC was natuurlijk enige jaren werkzaam als directeur van FC Utrecht.

Zondag om 12:15 uur fluit scheidsrechter Ingmar Oostrom voor de aftrap en wij verwachten de volgende opstelling:

Barkas
Klaiber – Van der Hoorn – Sagnan – Van der Maarel
Toornstra – Van de Streek – Jensen
Maeda – Douviak – Boussaid