Voorbeschouwing FC Utrecht – sv Spakenburg

Na de overwinning op Sparta is het nu zaak om te zorgen dat de halve finales in het bekertoernooi worden bereikt. Hiervoor dient er dinsdag gewonnen te worden in De Galgenwaard tegen sv Spakenburg. Een mooie loting tegen een provinciegenoot die in de Tweede Divisie speelt. Kansen genoeg dus voor FC Utrecht. Toch moet de huid van de beer niet verkocht worden voordat deze geschoten is. Onderschatting kan funest zijn. Maar toch, er kan geen enkel excuus zijn om deze wedstrijd niet te winnen.

Zelfs het ontbreken van de geblesseerden Bozdogan, Booth, Viergever, Warmerdam en Dost mag geen reden zijn om deze wedstrijd niet als favoriet in te gaan. Tegenover deze geblesseerden staat wel weer de terugkeer van Younes en de inzetbaarheid van Labyad. Afgelopen vrijdag toonden de in de winterstop aangetrokken Jensen en Descotte zich bij hun invalbeurt tegen Sparta. Vooral Jensen liet zien waarom FC Utrecht hem heeft overgenomen van Ajax. Nu maakt één zwaluw nog geen zomer, maar het was zeker hoopgevend.

Verwachting is niet dat Silberbauer veel gaat wisselen in de basisopstelling. Uiteraard zal Booth noodgedwongen moeten worden vervangen, maar Jensen of Ramselaar zouden die plaats in kunnen nemen. Zodra de stand daar aanleiding voor geeft zou het natuurlijk logisch zijn om een aantal jongens weer wat speelminuten te geven. Labyad, Younes, Hendriks, St. Jago, Maeda en Ter Avest kunnen best wat ritme gebruiken. Zeker nu komende vrijdag ook meteen Fortuna Sittard weer voor de deur staat. Wat rust voor sommige basisspelers kan ook geen kwaad met dit volle schema.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Van den Kerkhof en begint om 20.00 uur. De Bunnikside is inmiddels uitverkocht maar er zijn online zeker nog wel kaarten te bestellen. Er geldt geen clubkaartverplichting, dus vrije verkoop. Komende vrijdag speelt FC Utrecht dus voor de competitie tegen Fortuna. Ook die wedstrijd begint om 20.00 uur.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Barkas

Klaiber – Van der Hoorn – Sagnan – Van der Maarel

Toornstra – Van de Streek – Brouwers

Jensen – Douvikas – Boussaid