Terugkeer Zakaria Labyad is een feit

Zakaria Labyad is weer speler van FC Utrecht. De 29-jarige aanvallende middenvelder sluit per direct aan bij de selectie van Hoofdtrainer Michael Silberbauer. Marokkaans international Labyad, geboren en getogen in Utrecht, heeft zich voor anderhalf seizoen aan FC Utrecht verbonden. In de overeenkomst is bovendien een optie opgenomen die het mogelijk maakt de samenwerking met nog eens een jaar te verlengen.

Utrechter Labyad begint bij USV Elinkwijk met voetballen. In 2004 verruilt hij de opleiding van die Utrechtse club voor die van PSV. In Eindhoven breekt Labyad door in het betaalde voetbal. Met zijn sterke spel in Noord-Brabant verdient Labyad een transfer naar Sporting Clube de Portugal. Die club verhuurt Labyad aan Vitesse en het Engelse Fulham, waarna de Utrechter in januari 2017 neerstrijkt bij FC Utrecht.

In het shirt van de FC uit zijn geboortestad komt Labyad tot 58 wedstrijden waarin hij goed is voor 20 goals en 16 assists. Ajax neemt de aanvallende middenvelder vervolgens over van de Domstedelingen. Na vier seizoenen in Amsterdamse dienst vertrekt Labyad transfervrij uit de hoofdstad. Sinds begin dit jaar werkt de international van Marokko de laatste fase van zijn revalidatie af bij FC Utrecht.

“Dat Zakaria een onwijs goede voetballer is, staat buiten kijf en weten wij bij FC Utrecht als geen ander”, aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam. “De afgelopen periode hebben we die kwaliteiten ook steeds meer terug zien komen bij Zakaria en zijn we het gesprek over de toekomst aangegaan. Zakaria wilde graag terug, wij wilden hem graag toevoegen aan onze selectie, dus daar waren we snel over uit. We zijn erg blij dat we Zakaria weer FC Utrecht-speler mogen noemen.”

Bron: fcutrecht.nl