Voorbeschouwing FC Utrecht – Excelsior

Na de redelijk kansloze nederlaag tegen FC Twente was en is duidelijk dat FC Utrecht als team nog behoorlijke stappen moet maken om naar boven te kunnen kijken. In de strijd om de plekken in de play off lijken sc Heerenveen en het verrassende Sparta de grootste concurrenten.
En er is een overwinning nodig. Want het gat met NEC is nog maar vier punten. In deze drukke periode, met zaterdag ook nog eens een uitwedstrijd tegen AZ op het programma, kan dat zo verdwenen zijn.

Hoofdtrainer Michael Silberbauer heeft waarschijnlijk wel weer de beschikking over Sean Klaiber, Jens Toornstra en Sander van de Streek. Deze drie werden in Enschede gemist, en geen van hun vervangers deed een nadrukkelijke gooi naar een basisplaats. Daarom is de verwachting dat ze alle drie weer terugkeren in de basis.

Prettig nieuws is dat, na Bart Ramselaar, nu ook centrale verdediger Ramon Hendriks op de weg terug is. Hendriks raakt nog voor de voorbereiding op het seizoen zwaar geblesseerd, maar keerde terug op het toch al drukke trainingsveld.
Op dat trainingsveld komt hij ook Zakaria Labyad tegen. De clubloze aanvaller zit in de laatste fase van zijn herstel. En volgens het AD bekijken beide partijen hoe ze elkaar kunnen helpen.

Terug naar het duel tegen Excelsior. Bij de Rotterdammers staan, naast trainer Marinus Dijkhuizen, oud FC Utrechters Yassin Ayoub en Redouan El Yaakoubi onder contract. Ayoub klampt veelvuldig met blessures, maar El Yaakoubi is met zijn kopkracht een gevaar bij iedere spelhervatting. En hij zal er op gebrand zijn te bewijzen dat FC Utrecht (waar hij het eerste elftal nooit haalde) te snel afscheid van hem heeft genomen. Koppel dat aan het feit dat Excelsior met een klein budget inmiddels al 19 punten heeft behaald. Deze tegenstander kan daardoor nooit onderschat worden.

Scheidsrechter van dienst is Laurens Gerrets en de aftrap is om 21:00 uur. Wij verwachten de volgende opstelling:

Barkas
Klaiber – Van der Hoorn – Sagnan – Viergever
Toornstra – Van de Streek – Bozdogan
Booth – Dost – Younes