Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – FC Utrecht

De start onder de nieuwe coach was veelbelovend. Tegen Feyenoord stond er een FC Utrecht dat we graag willen zien. Maar één zwaluw maakt nog geen zomer. Vaak kan FC Utrecht tegen clubs als Ajax en Feyenoord boven zichzelf uitstijgen, maar is het een stuk lastiger om tegen ‘kleinere’ tegenstanders dezelfde mentaliteit te tonen. Daarom is de wedstrijd in Deventer meteen een mooie testcase. Doordeweeks werd wel al de volgende ronde van het bekertoernooi gehaald door in Veghel met Blauw Geel ’38 af te rekenen. Vooralsnog ziet alles er dus positief uit.

Positief was ook om Bart Ramselaar op bewegende beelden weer mee te zien doen met een rondo. Hopelijk kan hij weer snel aansluiten. Volgens berichten laat St. Jago nog iets langer op zich wachten maar met de terugkeer van Viergever is er wel weer wat meer personeel beschikbaar voor de laatste linie. Vandaag (zaterdag) kwamen berichten naar buiten over een verhuur van Mahi aan Cambuur. De voorhoedespeler is lang geblesseerd geweest met verschillende blessures en zal ongetwijfeld behoefte hebben aan speelminuten en wedstrijdritme. Gezien de keuzes die Silberbauer maakt, is maar de vraag of dat er bij FC Utrecht in zit, nu Booth en Boussaid de buitenspelers lijken te worden met Maeda en Youness als backups. Centraal heeft de trainer de beschikking over Dost, Douvikas en Redan, waarbij zelfs Van de Streek ook nog invulling zou kunnen geven aan die positie.

Zoals het er nu naar uitziet zal dezelfde basis starten als tegen Feyenoord. Tegen Blauw Geel was er een plek ingeruimd voor Ter Avest en Viergever, maar Klaiber en Van der Maarel zullen waarschijnlijk wel weer mogen opdraven. Voor Luuk Brouwers een weerzien met zijn oude club, zoals dat ook geldt voor René Hake. De huidige oefenmeester van Eagles stond eerder voor de groep bij FC Utrecht. Waar het toen niet goed afliep voor Hake, heeft hij het nu goed op de rit staan in Deventer. Go Ahead Eagles heeft na een stroeve start de wind aardig in de zeilen en is al 10 competitiewedstrijden en 2 bekerwedstrijden op rij ongeslagen (waaronder een 1-1 gelijkspel tegen Ajax in de Arena). Het laatste verlies dateert van 3 september toen Feyenoord met 3-4  te sterk was in de Adelaarshorst. Geen tegenstander dus om te onderschatten. Een overwinning van FC Utrecht zou wel betekenen dat er wat afstand genomen wordt van Heerenveen en afhankelijk van het resultaat bij Sparta – Excelsior er weer een plekje gestegen kan worden. Bovendien blijft dan de achterstand op de eerste vijf te overzien.

De wedstrijd begint morgen om 14.30 uur en staat onder leiding van Joey Kooij. Volgende week speelt FC Utrecht de uitwedstrijd tegen FC Twente waarbij de FC Utrecht supporters niet welkom zijn. In almachtig onvermogen heeft de burgemeester besloten dat het uitvak leeg moet blijven wegens het gedrag van FC Utrecht supporters in het vorige seizoen. Helaas is de burgervader éénzijdig geïnformeerd en blijft het gedrag van FC Twente supporters ongestraft. Het blijft jammer dat een kleine groep zoveel invloed kan hebben op het plezier van velen.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Barkas

Klaiber – Van der Hoorn – Sagnan – Van der Maarel

Toornstra – Van de Streek – Bozdogan

Booth – Dost – Boussaid