Een kennismaking met Blauw Geel ’38

FC Utrecht speelt vanavond in Veghel het bekerduel tegen Blauw Geel’38. Op de website van FC Utrecht staat in ieder geval onderstaande kennismaking. Michael Silberbauer heeft aangegeven dat hij wijzigingen doorvoert in zijn basiselftal. Welke dat zijn? Mogelijk Ter Avest voor Klaiber en Viergever voor Van der Maarel.

De kennismaking (bron: fcutrecht.nl dus):

Blauw Geel’38, dat omwille van sponsorafspraken ook wel Blauw Geel’38/JUMBO genoemd wordt, is opgericht op 21 juni 1938 in Veghel. Er wonen zo’n 32.000 mensen in dat Noord-Brabantse dorp, dat ten zuidoosten van ’s-Hertogenbosch ligt.

Het eerste elftal van Blauw Geel’38 komt uit in de Derde Divisie Zondag. In die competitie nemen de Brabanders het onder meer op tegen het Utrechtse USV Hercules en clubs als UDI’19, vv Gemert en OJC Rosmalen. Slechts twee teams pakten dit seizoen tot nu toe meer punten dan Blauw Geel’38: koploper ADO’20 en achtervolger VVSB; een ploeg die FC Utrecht enkele jaren geleden nog trof in de halve finale van het bekertoernooi.

Al jaren speelt het vlaggenschip van Blauw Geel’38 in de top van het Nederlandse amateurvoetbal. Nadat de ploeg in 2017 kampioen werd in de Zondag Hoofdklasse B, zijn de blauw-gelen onafgebroken actief in de Derde Divisie Zondag.

De drie meest scorende spelers van de Veghelaars zijn dit seizoen Koen van der ZandenDave de Meij en Ben van den Nieuwenhof. Stuk voor stuk komen zij uit de buurt van Veghel en tonen zij tegenwoordig aan uitstekend mee te kunnen in de Derde Divisie Zondag. Het drietal is in zekere zin illustratief voor de selectie-opbouw van de Veghelaars, wiens A-kern voornamelijk bestaat uit voetballers uit Veghel en directe omstreken.

Blauw Geel’38-uit is ook een weerzien met Yassin Nasser. De Veghelse aanvaller speelde met Jong FC Utrecht zes wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en streek afgelopen zomer neer bij de club waar hij ook begon met voetballen. Naast Nasser heeft ook oud-keeper Martijn van Strien zowel Blauw Geel’38 als FC Utrecht op zijn voetbalcv staan.

Niels van Casteren is de trainer van Blauw Geel’38. De oefenmeester is aan zijn zevende en laatste jaargang bezig in Veghel. Onder leiding van Van Casteren werd in 2017 de dubbel gepakt door de Brabanders, die toen kampioen werden in de Zondag Hoofdklasse B en de districtsbeker wonnen door Gemert in de finale met 4-0 te verslaan.

De thuisbasis van Blauw Geel’38 is het Prins Willem Alexander Sportpark, vernoemd – uiteraard – naar Koning Willem-Alexander, die in Utrecht is geboren. Naast de plaatselijke voetbalclub herbergt het sportpark in Veghel ook onder meer een tennisvereniging, een hockeyclub en een sporthal.