Voorbeschouwing FC Utrecht – Sparta

Na de winst tegen Sportlust is het nu zaak om in de eredivisie weer in een positieve flow te komen. En winst tegen Sparta (de huidige nummer 6 van de eredivisie) zou daarom meer dan welkom zijn.

Maar tegen Sportlust was wel zichtbaar dat het veldspel nog steeds van een te laag niveau is. Er wordt met weinig drang naar voren gespeeld en het baltempo is te laag. Daarom is de ploeg van Henk Fraser te voorspelbaar. En dus moet er tegen zijn oude club uit een ander vaatje worden getapt om het goed georganiseerde Sparta te verslaan.

Fraser kan in ieder geval geen beroep doen op Nick Viergever, Tommy St. Jago, Bart Ramselaar en Django Warmerdam. Het meespelen van Bast Dost en Djevencio van der Kust is ook hoogst twijfelachtig. Omdat naar verwachting Arthur Zagre afwezig is, heeft Fraser zeer waarschijnlijk geen enkele linksback tot zijn beschikking. Dit zou kunnen worden opgelost door bijvoorbeeld Hidde ter Avest op die positie te posteren. Maar ook achter zijn naam staat een vraagteken. En daarom verwachten wij dat good old Mark van der Maarel op die plek.

Fraser lijkt nu te gaan voor een 4-3-3 of 4-2-3-1 formatie. Zeker als Bas Dost echt niet mee kan doen, dan is die laatste variant geen onlogische. En vastigheid in de formatie is nu noodzakelijk om in ieder geval voor de winterstop er nog iets van te maken, waarbij Sander van der Streek als speler in vorm in ieder geval dreiging brengt.
In de winterstop is er dan, door het WK, voldoende tijd om de nieuwe patronen in te slijpen.

Het wordt dus een uitdaging om morgen een fatsoenlijke formatie op het veld te zetten waarmee een resultaat kan worden behaald. Als scheidsrechter Bas Nijhuis om 16:45 uur voor de aftrap fluit, dan verwachten wij deze opstelling:

Barkas
Klaiber – Van der Hoorn – Sagnan – Van der Maarel
Brouwer
Toornstra – Bozdogan
Van de Streek
Douvikas – Redan