post

FC Utrecht – Sparta 3-1 (1-0)

FC Utrecht heeft vanmiddag (zondag) de vierde overwinning van het seizoen geboekt. In een sfeervol Stadion Galgenwaard werd Sparta Rotterdam met 3-1 verslagen. Na het openingsdoelpunt van Daishawn Redan liepen de Domstedelingen na rust via Tasos Douvikas en Sean Klaiber uit naar 3-0. Joshua Kitolano deed namens de Rotterdammers nog iets terug en bracht daarmee de eindstand op 3-1.

Nog tien minuten minimaal moet de ploeg van Hoofdtrainer Henk Fraser een 2-0 voorsprong verdedigen tegen de Spartanen. Klaiber heeft de bal aan de voet aan de rechterkant van het veld op een meter of twintig afstand van de goal van Nick Olij. Hij besluit om een schot te lossen op het Rotterdamse doel en met succes. Zijn pegel vliegt snoeihard tegen de touwen en de wedstrijd is beslist. FC Utrecht gaat winnen van Sparta Rotterdam!

Eerste doelpunt Redan
Een prachtige aanval zet de toon voor een heerlijke voetbalmiddag in Utrecht. Mark van der Maarel stuurt Taylor Booth diep die op zijn beurt de bal panklaar op het hoofd legt van Daishawn Redan. Laatstgenoemde doet vervolgens wat hij moet doen: de bal tegen de touwen koppen. Daarmee scoort de nummer zeven van FC Utrecht zijn eerste officiële Eredivisiedoelpunt voor de Utrechters en breekt hij de ban: 1-0 voor FC Utrecht.

Vermakelijk duel
In een vermakelijk duel is het daarna ook Sparta Rotterdam dat zich regelmatig laat gelden voor het doel van goalie Vasilis Barkas. Sven Mijnans en Tobias Lauritsen zijn beide dichtbij een Rotterdams doelpunt. Aan de andere kant zorgen Luuk Brouwers en Douvikas er in een tijdsbestek van enkele seconden voor dat er bijna voor de tweede keer vandaag ‘La Cucamarcha’ door de speakers van Stadion Galgenwaard mag klinken. Echter ligt daar tweemaal doelman Olij knap in de weg.

Douvikas en Klaiber beslissend
FC Utrecht komt in de tweede helft sterk uit de kleedkamer en via een hoekschop weet Douvikas de 2-0 binnen te koppen. Wederom op aangeven van Booth, die daarmee tekent voor zijn tweede assist van de dag. Het doelpunt van Klaiber is voor de Utrechters de kers op de taart: 3-0. Aan de andere kant weten de gasten uit Spangen nog iets terug te doen via Joshua Kitolano, die een voorzet vanaf de linkerkant buiten bereik van Barkas binnen knikt. Een doelpunt voor de statistieken, want de drie punten blijven in Utrecht!

Volgende week naar Friesland
Over een kleine week reizen de Domstedelingen af naar het noorden van het land voor het treffen met sc Heerenveen. In het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen wordt er op zaterdag 29 oktober om 16.30 uur afgetrapt tussen de Friezen en de Utrechters. De volgende thuiswedstrijd wordt gespeeld op zondag 6 november. Die dag wordt er vanaf 12.15 uur gevoetbald tegen FC Groningen.

FC Utrecht – Sparta Rotterdam 3-1 (1-0)
6. Daishawn Redan 1-0
48. Tasos Douvikas 2-0
80. Sean Klaiber 3-0
84. Joshua Kitolano 3-1

Gele kaarten:  Vito van Crooij en Mike Eerdhuijzen (Sparta Rotterdam).

Toeschouwers: 20.048.

Scheidsrechter: Bas Nijhuis.

Opstelling FC Utrecht:
Vasilis Barkas, Sean Klaiber, Mike van der Hoorn (75. Ruben Kluivert), Modibo Sagnan, Mark van der Maarel, Luuk Brouwers, Jens Toornstra, Sander van de Streek (72. Can Bozdogan), Taylor Booth (67. Othmane Boussaid), Tasos Douvikas, Daishawn Redan (72. Bas Dost).

Opstelling Sparta Rotterdam:
Nick Olij, Dirk Abels (46. Shurandy Sambo), Bart Vriends (86. Mario Engels), Adil Auassar (72. Mike Eerdhuijzen), Mica Pinto, Jeremy van Mullem (72. Koki Saito), Sven Mijnans, Joshua Kitolano, Tobias Lauritsen, Arno Verschueren, Vito van Crooij

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto