Voorbeschouwing Sportlust ’46 – FC Utrecht

Vanavond start voor FC Utrecht het bekertoernooi met een uitduel tegen Sportlust’46. En tegen de derde divisionist uit Woerden telt alleen winnen, winnen en nog eens winnen. De kater van de oorwassing tegen PSV kan alleen op die manier iets worden weggenomen.

Hoofdtrainer Henk Fraser geeft in de voorbeschouwing aan dat Sportlust ’46 in een 5-3-2 formatie speelt en deze heel behoorlijk uitvoert; een aanpak die bij FC Utrecht in ieder geval niet heeft gewerkt. En Jens Toornstra was in het AD duidelijk: ‘De druk staat erop. En daar hebben we het zelf naar gemaakt’. Alleen een overtuigende overwinning zal helpen die druk iets te verminderen.

Toornstra is zelf zeer waarschijnlijk afwezig, want in Eindhoven viel hij in de rust uit met hamstringklachten. Komende zondag tegen Sparta wordt hij wel weer aan de aftrap verwacht. Daarnaast is ook Bas Dost afwezig, en ontbreken de langdurig geblesseerden Tommy St. Jago en Bart Ramselaar sowieso. In Eindhoven waren ook Nick Viergever, Arthur Zagre en Django Warmerdam afwezig. Het is niet bekend of zij vanavond aanwezig zijn. Wel verwachten wij dat Fabian de Keijzer na een langdurige afwezigheid zijn opwachting in de goal gaat maken.
De overige tien spelers zullen Fraser moeten overtuigen en er voor zorgen dat FC Utrecht niet in hetzelfde rijtje komt als RKC Waalwijk en Vitesse.

Saillant detail: één van de spelers van Sportlust is Laurens van der Voort. Hij speelde vorige seizoen voor SteDoCo, en kwam toen voor de KNVB-beker uit tegen…. FC Utrecht. En diezelfde Van der Voort kwam tussen 2009 en 2015 uit voor FC Utrecht.

De aanvang van het duel is om 18:45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Rob Dieperink. Door alle perikelen rondom het spelsysteem en onduidelijkheid rondom de geblesseerden wagen wij ons dit keer niet aan een voorspelling van de opstelling. Vanwege de kans op herstel besluiten we deze voorbeschouwing met een opmerking van Henk Fraser op het YouTube-kanaal van FC Utrecht: ‘Daarom hebben de wedstrijd heel serieus genomen. We kunnen ze zeker niet onderschatten’.