Voorbeschouwing PSV – FC Utrecht

Over de dramatische cijfers van FC Utrecht in Eindhoven is al (weer) veel gezegd en geschreven. En ieder seizoen is dan weer een opmerking dat het breekpunt in die reeks iedere keer weer een stap dichterbij komt. Voor deze voorbeschouwing laten we het daar bij.

Vooropgesteld: het gaat een hele lastige middag worden. PSV heeft vertrouwen getankt uit de resultaten na hun nederlaag in Leeuwarden. En de wedstrijd tegen Zürich werd eenvoudig gewonnen waardoor trainer Ruud van Nistelrooij het zich kon veroorloven om bepalende spelers te sparen. Daarmee heeft PSV gewoonweg meer kwaliteit op het veld en op de bank dan FC Utrecht.

En FC Utrecht heeft volgens Stef de Bont (VI) meerdere uitdagingen. Want op de training van vrijdag zijn er volgens hem ‘meerdere spelers’ uitgestapt. Namen zijn onbekend, maar wij verwachten in ieder geval dat Jens Toornstra daar bij zit. Hij startte vrijdag de training wel, maar miste het thuisduel tegen AZ vanwege een spierblessure. Gissen naar andere namen is zinloos, dus het is afwachten tot het moment waarop de opstelling en de bankzitters bekend worden.
Een andere uitdaging is dat het allemaal nog lang niet draait bij FC Utrecht. De eerste stap, overstappen naar vier verdedigers in plaats van vijf, lijkt in ieder geval tot wat meer resultaat te leiden. Maar overtuigend is het niet, en Bas Dost kan op dit moment onmogelijk gelukkig zijn met zijn rol.

Helaas was Daishawn Redan tot nu toe de grote tegenvaller in de competitie. De aanvaller speelde zich tijdens de voorbereiding overtuigend in de basis, maar is geen schim meer van zichzelf. Ook als hij fit is, verwachten wij hem in Eindhoven niet in de basis.
Wie tot op heden wel een positieve indruk maakt, is Vasilos Barkas. De doelman was in Schotland de nachtmerrie van de fans van Celtic, maar heeft zich in Utrecht goed herpakt. Voor Fabian de Keijzer (die volgens een wandelgangengerucht in het bekerduel tegen Sportlust ’46 zijn comeback in het eerste maakt) is dat een extra uitdaging. Want Barkas doet het gewoon goed. En De Keijzer kan ook zeker nog zaken van hem leren.

Het duel in Eindoven start om 14:30 uur en de scheidsrechter is Jochem Kamphuis. Wij verwachten deze opstelling:

Barkas
Klaiber – Van der Maarel – Saignan – Warmerdam
Brouwers – Bozdogan
Van de Streek
Maeda – Dost – Younes