post

Herkansing Naoki Maeda

Japanner Naoki Maeda (27) wordt de rest van dit seizoen gehuurd van het Japanse Nagoya Grampus. De Utrechtse FC heeft tevens een optie tot koop bedongen op de Aziatische vleugelaanvaller, die in de wintertransferperiode van de voorbije jaargang al voor een half jaar op huurbasis naar de Domstad verkaste.

Rechtsbuiten Maeda geniet zijn jeugdopleiding bij Tokyo Verdy en speelt, nadat hij bij die club zijn debuut in het betaalde voetbal maakt, in Japan ook voor Matsumoto Yamaga en Yokohama F. Marinos voordat hij in 2018 wordt vastgelegd door Nagoya Grampus. In Japanse dienst komt Maeda tot 240 competitieduels, 50 bekerpartijen en 8 AFC Champions League-optredens. Op zijn palmares prijken bovendien 8 jeugdinterlands.

De eerste verhuurperiode van Maeda bij FC Utrecht loopt vanwege een blessure die hij oploopt tijdens zijn debuutwedstrijd in het rood-wit uit op een teleurstelling. De Japanse aanvaller revalideert in Nederland en sluit een half jaar na het oplopen van zijn kwetsuur aan op het trainingsveld bij de selectie van Hoofdtrainer Henk Fraser om zijn conditie op peil te houden. Vanaf vandaag is de Japanse jeugdinternational weer officieel speler van FC Utrecht.

“Het was voor Naoki een droom om in Europa te mogen voetballen en aan die droom kwam abrupt een einde tijdens de competitiewedstrijd tegen Ajax vorig seizoen”, schetst Technisch Directeur Jordy Zuidam de situatie. “Naoki heeft zich in de periode daarna volledig gefocust op zijn herstel. Hij heeft zijn Europese droom echter nooit opgegeven en we hebben hem na zijn revalidatietraject de mogelijkheid geboden om volledig fit te worden binnen onze club. We zijn trots en blij dat een speler met een enorme drive en doorzettingsvermogen zoals Naoki nu verbonden blijft aan onze club en zijn content met het perspectief dat we hebben om Naoki ook na dit seizoen te kunnen behouden voor FC Utrecht.”

In afwachting van zijn werkvergunning, kan Naoki Maeda nog geen officiële wedstrijden spelen.

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto