post

Amin Younes op huurbasis aangetrokken

Aanvallende versterking voor FC Utrecht op de laatste dag van de zomerse transferperiode van dit seizoen: Amin Younes strijkt neer in de Domstad. De 29-jarige linksbuiten wordt de rest van dit seizoen gehuurd van het Saoedische Ettifaq FC.

Younes doorloopt de jeugdopleiding van Borussia Mönchengladbach en maakt in 2012 als speler van die club zijn debuut in de Bundesliga. Op huurbasis doet hij ook ervaring op in de 2. Bundesliga als speler van 1. FC Kaiserslautern, voordat hij in 2015 de overstap maakt naar Ajax. In de Eredivisie komt Younes tot 69 partijen waarin hij goed is voor 12 goals en 20 assists. In de jaargangen 2018/2019 en 2019/2020 speelt hij met SSC Napoli in de Serie A en in de twee seizoenen die volgen komt hij met Eintracht Frankfurt in actie in de Bundesliga. Begin dit jaar wordt hij vastgelegd door Ettifaq FC, een team dat op het hoogste niveau speelt in Saoedi-Arabië.

Ruim veertig jeugdinterlands speelt de in Düsseldorf geboren Younes, zoon van een Libanese vader en Duitse moeder, namens Duitsland. Hij speelt bovendien acht keer voor de nationale ploeg, waarvoor hij in 2017 als speler van Ajax zijn debuut maakt. In 2021 speelt hij zijn vooralsnog laatste interlands.

“Amin is een creatieve speler, die met zijn acties een wedstrijd open kan breken”, zegt Technisch Directeur Jordy Zuidam. “Hij heeft speciale kwaliteiten, waarvan we blij zijn dat we deze toe kunnen voegen aan onze selectie. Het zegt genoeg dat hij vorig jaar is uitgekomen voor de Duitse nationale ploeg. Amin heeft een half jaar geleden gekozen voor een lucratief contract in Saoedi-Arabië, maar is tot de conclusie gekomen dat hij in Europa wil spelen om ook dichterbij zijn gezin te zijn. Hij heeft een groot offer gebracht om deze stap mogelijk te maken, dat zegt iets over zijn gedrevenheid om samen te willen presteren. Samen gaan we voor het behalen van onze doelen en ambities, waar zijn persoonlijke doelstelling om weer voor Duitse nationale ploeg uit te komen er één van is.”

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto