post

Sean Klaiber tekent tot 2025

Sean Klaiber trekt vanaf nu weer ten strijde namens FC Utrecht. De 28-jarige verdediger uit Nieuwegein komt per direct over van Ajax en heeft in de Domstad een contract tot medio 2025 getekend.

In 2007 maakt Klaiber, op dat moment 13 jaar, zijn entree bij FC Utrecht. De verdediger uit Nieuwegein doorloopt vanaf dat moment de volledige jeugdopleiding van de Utrechters, om op 23 februari 2014 in het shirt van de Utrechtse FC zijn Eredivisiedebuut te maken. Klaiber komt tot 153 officiële wedstrijden voor FC Utrecht, waarin hij goed is voor 9 doelpunten en 21 assists, voordat hij in 2020 de overstap maakt naar Ajax.

Namens de Amsterdammers komt Klaiber in totaal 22 keer in actie, waaronder drie maal in de Champions League en drie keer in de Europa League. Als speler van Ajax maakt hij bovendien zijn debuut voor de nationale ploeg van Suriname, waarvoor hij tot nu toe drie keer in actie is gekomen.

“Bij FC Utrecht is Sean uitgegroeid van een klein mannetje tot een echte prof en een sterke kerel, zowel binnen als buiten de lijnen. De ervaringen die Sean de afgelopen jaren heeft opgedaan, neemt hij nu als extra en waardevolle bagage weer mee terug naar Utrecht”, zegt Technisch Directeur Jordy Zuidam. “Sean is volledig hersteld van zijn knieblessure en is weer helemaal fit. Hij is vastberaden om weer succesvol te zijn en zijn bijdrage te leveren aan het team. Sean kent de stad, de club en onze ambities en zet daar vanaf nu mee zijn schouders onder. We zijn er heel blij mee dat Sean weer terug is in Utrecht.”

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto