Voorbeschouwing FC Utrecht – sc Cambuur

Na het teleurstellende gelijke spel in Waalwijk kan de ploeg van Henk Fraser vandaag in competitieverband voor het eerst voor eigen publiek laten zien wat het te bieden heeft. En dat in de zomertijd voor naar verluidt meer dan 18.500 toeschouwers.

Tegen RKC bleek het belang van Bas Dost. Maar de lange spits is nog niet 100% fit en kan nog geen volledig duel spelen. Tijdens het gebruikelijke persmoment voor de wedstrijd tegen sc Cambuur gaf Henk Fraser aan waar hij mee worstelt: ofwel Bas Dost opstellen en voortijdig wisselen, of ‘der Platfuss-Bomber’ laten invallen.
De keuze lijkt op een basisplaats te vallen, en de verwachting is dat daardoor Tazos Douvikas naar de bank verhuist. De Griek loopt over van de werklust, maar toont zich al meer dan een jaar geen gelukkig afronder.

Mike van der Hoorn is vanwege een knieblessure zeker afwezig. En Fraser was duidelijk: zijn vervanger wordt Mark van der Maarel. De inmiddels 33-jarige verdediger komt op één of andere wijze altijd weer bovendrijven. Voor de laatste fitte centrale verdediger in de selectie, Ruben Kluivert, moet dit een extra stimulans zijn om zich te bewijzen en een basisplaats te gaan afdwingen.

Op het middenveld brengt Taylor Booth veel dynamiek. maar was de balans met Can Bozdogan op het oog beter. Het is even de vraag voor wie van de twee Fraser gaat kiezen. Maar wij verwachten vanwege de tweede helft in Waalwijk dat Bozdogan snel in de basis verschijnt. Te beginnen tegen sc Cambuur.

De ploeg uit Leeuwarden had een ongelukkige start met een 0-2 thuisnederlaag tegen Excelsior. En daarom zullen de mannen van de populaire coach Henk de Jong optimaal gemotiveerd zijn. De aftrap van het duel is om 20:00 uur, en Erwin Blank is scheidsrechter.

Wij verwachten de volgende opstelling:

Barkas
Ter Avest – Van der Maarel – Viergever – Sagnan – Van der Kust
Brouwer – Bozdogan
Boussaid
Dost – Redan