post

FC Utrecht – sc Cambuur 0-0 (0-0)

FC Utrecht heeft een punt overgehouden aan de eerste thuismatch van het seizoen. In een uitverkocht en sfeervol Stadion Galgenwaard werd het vanavond (zaterdag) tegen SC Cambuur 0-0.

Ze stapelen zich op in de eerste helft, de kansen voor FC Utrecht. Al na 43 seconden veren de dik 21.000 toeschouwers in Stadion Galgenwaard op. Een schot van Hidde ter Avest levert geen flitsstart op; en dat geldt ook voor een poging van Bas Dost na iets meer dan 150 tellen spelen.

Virgínia onpasseerbaar
FC Utrecht blijft daarna onverminderd druk uitvoeren op de achterhoede van SC Cambuur. João Virgínia moet aan de bak als Daishawn Redan het probeert na een steekbal van Othmane Boussaid, en de Portugees staat even later ook zijn mannetje als diezelfde Redan vrij voor hem opduikt. Zo houdt de sluitpost de Friezen in die fase van de match in de wedstrijd.

Ook Van der Kust krijgt een kans
Ook Djevencio van der Kust waagt een poging. De linkervleugelspeler, mee opgekomen tijdens één van de vele Utrechtse aanvallen, schiet na een afgemeten voorzet van Boussaid hard, maar over. 

Barkas flink aan de bak
Aan de andere kant van het veld heeft FC Utrecht-doelman Vasilis Barkas in de eerste helft weinig grote klussen op zijn to do-list staan, maar des te meer moet de sluitpost na de break in actie komen. Zo voorkomt Barkas in de tweede helft dat Jamie Jacobs van dichtbij de score opent, door de bal uit zijn doel te slaan. En de Griek klaart een klus als Léon Bergsma van dichtbij een poging waagt, om vervolgens ook een schot van Mees Hoedemakers onklaar te maken en een door Robin Maulun geschoten bal te keren. 

Eredivisiedebuut voor Lottin
In de slotfase van de wedstrijd golft het spel op en neer. Bij FC Utrecht zijn dan inmiddels de nodige verse krachten in de ploeg gebracht door Hoofdtrainer Henk Fraser, die Ruben Kluivert en Can Bozdogan aan de tweede helft laat beginnen, na ruim een uur Tasos Douvikas brengt, na zeventig minuten Moussa Sylla laat invallen en vijf minuten later Albert Lottin laat debuteren in de Eredivisie. 

Honderdste thuisremise van deze eeuw
Maar ook met die invallers binnen de lijnen lukt het FC Utrecht niet de door SC Cambuur opgetrokken muur af te brokkelen. Het blijft 0-0, en daarmee is de honderdste remise in de Eredivisie in Stadion Galgenwaard van deze eeuw een feit.

Next: FC Emmen-uit, Ajax-thuis
FC Utrecht richt de blik nu op FC Emmen. Zaterdag gaat het team van Fraser op bezoek in De Oude Meerdijk, waar om 21.00 uur wordt afgetrapt. De kaartverkoop voor dat duel is in volle gang en dat geldt ook voor de volgende thuiswedstrijd van FC Utrecht. Die is op zondag 28 augustus. Dan is Ajax de tegenstander in Stadion Galgenwaard.

FC Utrecht – SC Cambuur 0-0 (0-0)

Gele kaarten: Taylor Booth, Luuk Brouwers, Mark van der Maarel (FC Utrecht), Roberts Uldrikis (SC Cambuur).

Toeschouwers: 21.019.

Scheidsrechter: Erwin Blank.

Opstelling FC Utrecht:
Vasilis Barkas; Mark van der Maarel, Nick Viergever, Modibo Sagnan (46. Ruben Kluivert); Hidde ter Avest (70. Moussa Sylla), Luuk Brouwers, Taylor Booth (46. Can Bozdogan), Djevencio van der Kust, Othmane Boussaid (75. Albert Lottin); Bas Dost, Daishawn Redan (64. Tasos Douvikas).

Opstelling SC Cambuur:
João Virgínia; Doke Schmidt, Marco Tol, Léon Bergsma, Alex Bangura; Mees Hoedemakers, Jamie Jacobs (77. Mitchel Paulissen), Robin Maulun; Remco Balk (77. Michael Breij), Roberts Uldrikis (85. Tom Boere), Milan Smit (61. David Sambissa)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

3 thoughts on “FC Utrecht – sc Cambuur 0-0 (0-0)

  1. Tja, wat als telt niet in de sport, maar feit is dat FC Utrecht bij rust met 2-0 voor had moeten staan. 2 x Redan en 1 x vd Kust misten opgelegde kansen. Doodzonde, want na rust liep FC Utrecht weer achter de feiten aan. Team heeft hard geknokt en eerlijk is eerlijk, Cambuur had een uitstekende keeper in het doel staan. Helaas waren er ook weer onrendabele eikels onder de Utrecht aanhang die zich na de wedstrijd schandalig misdragen hebben.

  2. Na de gemiste kansen werd het vooral een wedstrijdje balverlies waarin FC Utrecht m.i. vooral excelleerde. Het gaat nog een lange weg worden om deze speelwijze er goed in te krijgen. Vooral het middenveld staat te vaak verkeerd.

  3. Om nu al van een verloren seizoen te spreken gaat te ver, maar bij eventueel verlies tegen emmen en Ajax kom dat wel dicht in de buurt. Zowel vorige week als gisteren kwam de ploeg nog goed weg met een punt de maar raak klopende TD laat zien dat het tijd wordt daar een echte man met verstand van spelers die nodig zijn neer te zetten. Snap werkelijk niet waarom met al dat geld geen ploeg van het niveau Twente of AZ neer te zetten is. Met 2 ptn van de 6, schande, en na komende weken eventueel 2 van de 12 zullen de alarmbellen doen rinkelen. Wel prettig om te weten dat ook nu de hersenloze randdebielen nog steeds ongemoeid het stadi ik n kunnen bezoeken

Comments are closed.