Voorbeschouwing Heracles Almelo – FC Utrecht

Zal de ommekeer van afgelopen zaterdag tegen sc Cambuur een nieuwe speelstijl voor FC Utrecht tot gevolg hebben? Door het inbrengen van targetman Henk Veerman ging FC Utrecht met meer opportunisme spelen, en werden uiteindelijk drie punten binnengehaald. René Hake was over één aspect duidelijk: Tazos Douvikas en Henk Veerman starten samen in de basis in Almelo.

Daarnaast kondigde Willem Janssen afgelopen week zijn voetbalpensioen aan. De aanvoerder ziet zelf ook in dat het lastiger voor hem wordt, en nam daarom dit besluit. In Almelo start hij wel in de basis, want Hidde Ter Avest zal het duel vanaf de bank starten. Daarmee staan de routiniers Mark van der Maarel, Mike van der Hoorn en Willem Janssen in de verdediging. Daarnaast staat de jonge en onervaren Djevencio van der Kust. Het is daarom enerzijds noodzakelijk dat Van der Kust weer goed gecoacht wordt, anderzijds zijn goede afspraken voor uitvoering van standaardsituaties een must. Want twee simpele tegengoals uit een corner incasseren…..

Door de basisplek voor Henk Veerman zal FC Utrecht zeer waarschijnlijk in een 1-4-4-2-formatie aantreden. Op het middenveld zijn daarom verdedigende taken extra belangrijk en daarom verwachten wij Timber en Maher zeker in de basis. Voor de twee andere posities komen meerdere spelers in aanmerking: Bart Ramselaar, Simon Gustafson, Othmane Boussaid en de weer herstelde Sander van de Streek. Maar ook Mimoun Mahi kan net achter de spitsen worden geposteerd. Wij hebben een vermoeden wie er gaan starten, maar in deze linie zit de meeste onzekerheid.

Bij FC Utrecht is Arthur Zagre nog steeds afwezig. Maar goed nieuws is de terugkeer van Tommy St. Jago in de wedstrijdselectie. Na langdurige afwezigheid maakte hij maandagavond ruim 60 minuten in Jong FC Utrecht en lijkt hij klaar voor een rentree.

Tegenstander Heracles Almelo zit in een moeilijke fase. Sportief loopt het alles behalve op rolletjes, en de ‘affaire-Vloet’ is al breed uitgemeten. De formatie van Frank Wormuth heeft nog steeds het kunstgrasthuisvoordeel en heeft de punten meer dan hard nodig. Dat laatste geldt ook voor de ploeg van René Hake, want voor FC Utrecht komt Vitesse weer binnen handbereik.

Scheidsrechter is Rob Dieperink. En wij verwachten vrijdagavond in Almelo de volgende opstelling:

De Keijzer
Van der Maarel – Van der Hoorn – Janssen – Van der Kust
Maher – Van de Streek – Timber
Boussaid
Veerman – Douvikas