Heracles Almelo – FC Utrecht 1-0 (0-0)

FC Utrecht is er niet in geslaagd de overwinningen tegen Sparta Rotterdam en SC Cambuur een goed vervolg te geven. In Almelo ging de ploeg van Hoofdtrainer René Hake met 1-0 onderuit. Kaj Sierhuis besliste laat in de tweede helft de wedstrijd door het enige doelpunt van de avond te scoren.

Djevencio van der Kust, die na zijn goede optreden van vorige week zaterdag vandaag wederom een basisplaats heeft afgedwongen, heeft de uitgelezen mogelijkheid op de openingstreffer. Aan de linkerkant van het strafschopgebied is hij in de eerste minuten van de tweede helft doorgebroken, krijgt de bal op een presenteerblaadje en haalt uit met links. Zijn schot raakt de binnenkant van het houtwerk waarna Mark van der Maarel de rebound over het doel van Janis Blaswich vuurt. FC Utrecht vergeet zichzelf te belonen, in die tweede helft.

Matig eerste bedrijf
In een alles behalve aantrekkelijke eerste helft weten beide elftallen de 4.058 aanwezige supporters in Almelo niet te vermaken. FC Utrecht’s enige wapenfeit: een afstandsschot van Henk Veerman waarop doelman Blaswich niet hoeft in te grijpen. Nikolai Laursen is aan de andere kant namens de thuisploeg met het hoofd dichtbij de openingstreffer, maar ook dat levert geen doelpunt op. Een matige eerste helft, die opgevolgd wordt door een kansrijke en veel leukere tweede helft.

FC Utrecht komt los
Na de kansen van Van der Kust (op de paal) en Van der Maarel is ook Tasos Douvikas dichtbij een voorsprong voor de Domstedelingen, de Griek stuit echter wéér op de goalie van de Almeloërs die vanavond meermaals in de weg ligt. Een kopbal van Mike van der Hoorn, een inzet van Willem Janssen en een schot van Veerman zijn vervolgens ook tevergeefs. Enkele minuten eerder heeft Fabian de Keijzer met twee fantastische reflexen een achterstand voorkomen.
Sierhuis doet Utrecht de das om
Van der Maarel, Giacomo Quagliata en Bilal Basaçikoglu worden in die vermakelijke tweede helft op de bon geslingerd door arbiter Rob Dieperink. De wedstrijd brandt los en met enkele vroege wissels probeert Hake een doorbraak te forceren. Echter valt het zo gewenste doelpunt aan de verkeerde kant. Kaj Sierhuis wordt bereikt door Basaçikoglu die de Heracliden vervolgens de drie punten bezorgt.

Vitesse te gast in Stadion Galgenwaard
De Almeloërs zijn daarmee de eerste ploeg uit het huidige rechterrijtje waar de Utrechters geen resultaat tegen weten te halen in het huidige seizoen. Volgende week zondag staat voor FC Utrecht de volgende wedstrijd op het programma. Vitesse komt dan op bezoek in Stadion Galgenwaard, waar de aftrap om 16.45 uur verricht zal worden.

Heracles Almelo – FC Utrecht 1-0 (0-0)
82. Kaj Sierhuis, 1-0.

Gele kaarten:  Mark van der Maarel (FC Utrecht), Giacomo Quagliata en Bilal Basaçikoglu (Heracles Almelo).

Toeschouwers: 4.058.

Scheidsrechter: Rob Dieperink.