post

FC Utrecht – sc Cambuur 3-2 (2-2)

Een spektakelstuk aan het Herculesplein. FC Utrecht keek vanavond (zaterdag) binnen een kwartier tegen een 0-2 achterstand aan tegen SC Cambuur en boog die in een door 8.000 Seizoenkaarthouders en Business Club-leden bezocht Stadion Galgenwaard om naar een 3-2 zege. Invaller Henk Veerman beleefde een droomdebuut en maakte de winnende goal.

De bal valt voor zijn voeten en dan hoeft hij, zoals het een echte spits betaamt, niet na te denken. Dan is het: poeieren. En, een fractie van een seconde later, juichen. Voor de Bunnikside, precies zoals Henk Veerman dat had gehoopt te kunnen doen bij zijn debuut. Met zijn allereerste schot op doel namens FC Utrecht is het voor de boomlange spits al raak. Met zijn rake knal is de comeback van de Utrechters, na dik een uur spelen, bovendien compleet: 3-2.

Snelle achterstand
Amper een kwartier is er gespeeld in Stadion Galgenwaard als FC Utrecht al tegen een 0-2 achterstand aankijkt. Twee treffers van Erik Schouten bezorgen de Utrechtse FC de snelste achterstand van twee doelpunten op eigen veld sinds AZ-thuis op 19 oktober 2003. Vanuit een scrimmage wordt het 0-1, en met een rake kopbal verdubbelt de captain van de Leeuwarders de voorsprong: 0-2.

Averij gerepareerd
Een groot verschil met die vroeg opgelopen averij in 2003: deze keer weet FC Utrecht die wél te repareren. Na een half uur wordt Veerman in de ploeg gebracht als vervanger van Mike van der Hoorn en gaat het team van Hoofdtrainer René Hake bovendien in een wat andere samenstelling spelen. Met die omzettingen weten de Friezen zich geen raad. Nog geen tien minuten na die ingrijpende veranderingen, is het van 0-2 naar 1-2 naar 2-2 gegaan. 

Dubbelslag van Douvikas
In beide gevallen is Tasos Douvikas het goudhaantje van de Domstedelingen, die voor het eerst sinds enkele maanden weer een wedstrijd spelen met publiek: 8.000 in getal. De Twaalfde Man ziet de Griek op aangeven van Mimoun Mahi met zijn hoofd voor de 1-2 zorgen en kan een paar minuten na die goal opnieuw juichen. Na goed werk van Veerman is het andermaal Mahi die Douvikas bedient: 2-2.

Mijlpaal voor Janssen
De Grote Ommekeer, die wordt na dik een uur spelen voor Veerman dus voltooid. Bij zijn FC Utrecht-debuut tekent de spits voor de 3-2 en in het laatste half uur van de wedstrijd zijn er nog de nodige kansen om die score verder op te krikken. Zo ziet aanvoerder Willem Janssen, die zijn 400ste Eredivisiewedstrijd speelt en daarmee de eerste is die die mijlpaal aantikt sinds Peter Wisgerhof in 2012, hoe een kopbal van Veerman op de lat uiteenspat en hoe ook Douvikas goalie Sonny Stevens van SC Cambuur werk bezorgt. 

Volgende match: Heracles-uit
Maar: het blijft bij vijf treffers in Stadion Galgenwaard. Waarvan drie voor FC Utrecht, dat daardoor het gat met nummer acht op de ranglijst SC Cambuur vergroot tot vijf punten. Voor de Domstedelingen komt nu de volgende partij in zicht: Heracles Almelo-uit. Vrijdag treedt de Utrechtse FC aan in Overijssel. 

FC Utrecht – SC Cambuur 3-2 (2-2)
8. Erik Schouten 0-1
12. Erik Schouten 0-2
33. Tasos Douvikas 1-2
38. Tasos Douvikas 2-2
64. Henk Veerman 3-2

Gele kaarten: Willem Janssen, Mark van der Maarel (FC Utrecht), Robin Maulun, Roberts Uldrikis (SC Cambuur).

Toeschouwers: 8.000.

Scheidsrechter: Edwin van de Graaf.

Opstelling FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Mark van der Maarel, Mike van der Hoorn (30. Henk Veerman), Willem Janssen, Django Warmerdam; Adam Maher, Othmane Boussaid, Quinten Timber (72. Joris van Overeem), Simon Gustafson; Tasos Douvikas (83. Moussa Sylla), Mimoun Mahi (72. Bart Ramselaar).

Opstelling SC Cambuur: 
Sonny Stevens; Doke Schmidt, Marco Tol (66. Jasper ter Heide), Erik Schouten, Alex Bangura; Mees Hoedemakers (45. Calvin Mac-Intosch), Jamie Jacobs (83. Tom Boere), Robin Maulun (77. David Sambissa); Issa Kallon (65. Michael Breij), Roberts Uldrikis, Patrick Joosten (83. Tamas Kiss)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUphoto

3 thoughts on “FC Utrecht – sc Cambuur 3-2 (2-2)

  1. Mag nu toch wel duidelijk zijn dat Hake volstrekt ongeschikt is om trainer te zijn van Utrecht. Voor de zoveelste keer kreeg hij zijn team niet scherp voor de wedstrijd. Er is geen chemie meer tussen speler en trainer. Ook deze wedstrijd had binnen 15 min. gespeeld kunnen zijn, zoals tegen Ajax of een andere ploeg uit de top 6. Trainer is gered door zijn spitsen, en zeker niet door uitstralingsloze Hake. Overwinning was verdient door en voor de spelers en zeker niet de trainer

  2. Een keeper moet de baas zijn in de 5 meter en dat was en is deze keeper zeker niet, zowel bij de 1e als 2e goal zag het er gewoon slecht uit. Ballen zo dicht bij moeten voor hem zijn. Met spelers achterin zoal Janssen en Vd maarel verwacht je ook een betere organisatie

Comments are closed.