post

Sparta Rotterdam – FC Utrecht 0-3 (0-1)

FC Utrecht heeft vanavond (zondag) in Spangen een even verdiende als ruime overwinning geboekt op Sparta Rotterdam. De Domstedelingen namen dankzij doelpunten van Tasos Douvikas, Mimoun Mahi en Sander van de Streek de volle buit mee terug naar Utrecht: 0-3.

Precies 44 tellen is de tweede helft aan de gang, en een dot van een kans is er al voor FC Utrecht. Othmane Boussaid ziet zijn inzet gekeerd worden door Tim Coremans. En weer 57 seconden later is het wél prijs. Deze keer is Boussaid degene die de bal voorzet en fungeert Mimoun Mahi als het eindstation. Hij schiet de bal overtuigend tegen de touwen en verdubbelt daarmee de marge van de Utrechters: 0-2.

Sterke start
Niet alleen aan de tweede helft begint FC Utrecht sterk, ook in het eerste deel van de match gaat de ploeg van Hoofdtrainer René Hake voortvarend van start. Iets meer dan tien minuten hebben de Utrechters ervoor nodig om op voorsprong te komen. Na een balverovering van Quinten Timber komt de bal via Boussaid bij Sander van de Streek, die op zijn beurt Tasos Douvikas weet te vinden. De Griek bekroont het sterke spel van FC Utrecht in de openingsfase met een verdiend doelpunt, en dus een verdiende voorsprong: 0-1.

Defensief krachtig
In de eerste helft is het aantal kansen verder schaars. Sparta Rotterdam probeert tegen de 4-4-2-formatie van FC Utrecht grip op de partij te krijgen, maar slaagt er geen moment in het de Utrechters écht lastig te maken. De achterhoede van de bezoekers bijt goed van zich af en heel veel verder dan een schot van Adrián Dalmau dat over het doel gaat komen de Kasteelheren voor de break niet.

Mijlpalen voor Van de Streek, Van der Maarel en De Keijzer
Op het Rotterdamse kunstgras is ook ruimte voor persoonlijke mijlpalen. Wat te denken van Fabian de Keijzer, die voor het eerst de nul houdt in de Eredivisie – in zijn tweede duel in die competitie. En dan het doelpunt van Sander van de Streek. De Barnevelder tekent voor zijn derde treffer van dit seizoen. Na eerder deze jaargang met rechts en met zijn hoofd te hebben gescoord, doet hij dat nu met links. Het doelpunt betekent niet alleen de 0-3 voor FC Utrecht, maar ook de 50ste goal in de Eredivisie namens de Utrechtse FC waarbij Van de Streek rechtstreeks betrokken is. Dat aantal is verdeeld over 36 doelpunten en 14 assists. En Mark van der Maarel? Voor hem is deze editie van Sparta Rotterdam-uit zijn 286ste partij namens FC Utrecht op het hoogste niveau. Daarmee evenaart hij Ton de Kruijk op de lijst van Meeste Wedstrijden Allertijden voor FC Utrecht. De volgende speler op wie Van der Maarel zijn vizier kan richten: Herman Verrips, die 298 keer het shirt van de Domstedelingen droeg in de Eredivisie. 

Reeks verlengd
Van der Maarel en co slagen er ook na de rust prima in om het Sparta Rotterdam van Henk Fraser ver van het eigen doel te houden. De meeste en de beste kansen zijn voor FC Utrecht, dat via onder anderen Timber (redding van Coremans), Van de Streek (katachtige save van de Rotterdamse goalie), invaller Bart Ramselaar (schot, net voorlangs) en Mahi (schot, voorlangs) nog wel de nodige mogelijkheden creëert. En ook al is het niet elke keer prijs als FC Utrecht in de zestienmeter van de Spangenaren opduikt, de zege komt geen moment in gevaar – en zo breiden de Domstedelingen de ongeslagen reeks tegen Sparta Rotterdam uit naar dertien duels; een indrukwekkende verzameling partijen die bestaat uit elf Utrechtse zeges en twee remises. 

Stay strong Naoki
‘Stay strong Naoki!’. Dat is de tekst die op de shirts staat die de spelers van FC Utrecht dragen bij het opkomen van het veld. De ploeggenoten van de Japanner die vorige week in het thuisduel met Ajax al snel moest uitvallen met een blessure steken de aanvaller op die manier een extra hart onder de riem. 

Weekend zonder Eredivisievoetbal
Komend weekend staat er geen Eredivisievoetbal op de rol, vanwege interlands. Voor FC Utrecht gaat de competitie verder op zaterdag 5 februari. Dan komt SC Cambuur op bezoek in Stadion Galgenwaard, waar die dag om 16.30 uur wordt afgetrapt. 

Sparta Rotterdam – FC Utrecht 0-3 (0-1)
12. Tasos Douvikas 0-1
47. Mimoun Mahi 0-2
75. Sander van de Streek 0-3

Gele kaarten: Quinten Timber, Mike van der Hoorn (FC Utrecht), Adrián Dalmau (Sparta Rotterdam).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Erwin Blank.

Opstelling Sparta Rotterdam:
Tim Coremans; Bart Vriends, Tom Beugelsdijk (90. Achraf Madi), Dirk Abels, Aaron Meijers (64. Mica Pinto); Joeri de Kamps (81. Adil Auassar), Younes Namli (81. Mario Engels), Sven Mijnans (64. Bryan Smeets); Vito van Crooij, Adrián Dalmau, Lennart Thy.

Opstelling FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Hidde ter Avest, Mike van der Hoorn, Mark van der Maarel, Django Warmerdam; Adam Maher, Othmane Boussaid (81. Bart Ramselaar), Quinten Timber (72. Joris van Overeem), Sander van de Streek; Tasos Douvikas (72. Moussa Sylla), Mimoun Mahi (90. Remco Balk)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

2 thoughts on “Sparta Rotterdam – FC Utrecht 0-3 (0-1)

  1. Geen al te sterke tegenstander, geen groots spel maar wel gewoon een clean sheet en drie punten. Voor nu prima wat mij betreft.

Comments are closed.