post

FC Utrecht – Ajax 0-3 (0-3)

FC Utrecht heeft in de eerste competitiewedstrijd van 2022 aan het kortste eind getrokken. De Utrechters werden vanmiddag (zondag) in een leeg Stadion Galgenwaard verslagen door Ajax: 0-3.

Rechtsbuiten Othmane Boussaid legt de bal neer bij de tweede paal, en daar staat Tasos Douvikas. De Griek springt hoger dan zijn Amsterdamse bewakers en kopt: over. Het is één van de kansen die FC Utrecht krijgt in een fase in de eerste helft waarin de Domstedelingen jagen op de aansluitingstreffer. Maar die blijft uit, omdat ook een kopbal van Mike van der Hoorn niet tussen de palen en onder de lat eindigt en een schot van Django Warmerdam naast gaat. 

Tik
Op slag van rust deelt Ajax dan een tik uit aan de Domstedelingen, door het verschil van twee naar drie doelpunten te vergroten. Na voorbereidend werk van Dusan Tadic treft Brian Brobbey in de derde minuut van de toegevoegde speeltijd van de eerste helft doel: 0-3. Een klein half uur eerder levert diezelfde combinatie – een voorzet van Tadic, het afrondende werk van Brobbey – al de 0-2 op voor de Amsterdammers.

Snelle achterstand
FC Utrecht kijkt op eigen veld al snel tegen een achterstand aan in de eerste wedstrijd van 2022. De debuterende FC Utrecht-keeper Fabian de Keijzer – hij is de 37ste sluitpost die namens de Utrechtse FC in de Eredivisie onder de lat staat, sinds de oprichting van de club in 1970 – heeft na vier minuten spelen geen kans tegen een harde, geplaatste bal van behoorlijk dichtbij van Ajacied Antony: 0-1. 

Kansen na rust schaars
In de tweede helft zijn de kansen in Stadion Galgenwaard schaars. FC Utrecht geeft weinig mogelijkheden meer weg, maar slaagt er ook niet in om het Ajax-keeper Remko Pasveer lastig te maken. Pogingen van Mimoun Mahi, Boussaid en Remco Balk bezorgen de sluitpost van de Noord-Hollanders geen problemen. 

Onfortuinlijke Maeda snel uitgevallen
In de partij tegen Ajax maakt ook Naoki Maeda zijn debuut voor FC Utrecht. De Japanner, na Toshiya Fujita en Yoshiaki Takagi de derde speler uit het Land van de Rijzende Zon die voor de Utrechtse FC uitkomt, beleeft een zeer onfortuinlijke vuurdoop. Al in de elfde minuut moet hij zich vanwege een blessure laten vervangen door Othmane Boussaid, en daarmee heeft hij het kortste optreden ooit op zijn naam staan voor een debutant die in de basis staat. Dat pechvogelrecord neemt hij over van Jan Groenendijk, die op 19 augustus 1970 na twintig minuten uitvalt.

Sparta-uit, daarna SC Cambuur-thuis
Voor FC Utrecht gaat de Eredivisie verder in Rotterdam. Daar, op zondag 23 januari, kruist de Utrechtse FC de degens met Sparta Rotterdam. In Het Kasteel wordt om 16.45 uur afgetrapt. De volgende thuismatch van de Domstedelingen is op zaterdag 5 februari. Dan is SC Cambuur de tegenstander.

FC Utrecht – Ajax 0-3 (0-3)
5. Antony 0-1
19. Brian Brobbey 0-2
45+3. Brian Brobbey 0-3

Gele kaarten: Adam Maher, Othmane Boussaid (FC Utrecht), Noussair Mazraoui (Ajax).

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük.

Toeschouwers: 0.

Opstelling FC Utrecht: 
Fabian de Keijzer; Hidde ter Avest, Mike van der Hoorn, Mark van der Maarel, Django Warmerdam; Adam Maher (57. Joris van Overeem), Quinten Timber, Sander van de Streek; Naoki Maeda (11. Othmane Boussaid), Tasos Douvikas, Mimoun Mahi (79. Remco Balk).

Opstelling Ajax: 
Remko Pasveer; Noussair Mazraoui, Jurriën Timber, Lisandro Martínez (70. Perr Schuurs), Daley Blind (82. Nicolás Tagliafico); Edson Álvarez, Ryan Gravenberch (70. Kenneth Taylor), Steven Berghuis; Antony (85. Amourricho van Axel Dongen), Brian Brobbey (70. Davy Klaassen), Dusan Tadic

Foto: FCUPhoto

4 thoughts on “FC Utrecht – Ajax 0-3 (0-3)

  1. Volstrekt kansloos in dit kat en muis spelletje. Na 1 kwartier is de wedstrijd gespeeld. Hoor trainer en spelers alweer zeggen dit had niet gemogen. Als je van wedstrijden houdt die geen publiek waard zijn, was dit er van Utrecht kant 1 liever gezegd weer 1. Heb al eerder aangegeven dat deze trainer volstrekt ongeschikt is voor Utrecht.
    De ploeg speelt inmiddels volkomen on Utrechts, geen uitstraling, geen emotie, geen karakter, geen team en dat mag deze trainer en ook de TD zich voor de volle 100% aantrekken. Het gegoochel met keepers, de derde inmiddels , geeft ook weinig vertrouwen. Waarom niet gewoon het vertrouwen gegeven aan onze Duitse vriend die het vorig seizoen prima heeft gedaan. Zit niks anders op om zich te richten op de plaatsen 6 t/m 8 als men dat tenminste kan opbrengen. Een verloren seizoen dus als je hebt aangegeven de top 3 te willen aanvallen.

  2. Nog even een tip voor Hake, alles wat vandaag niet goed ging volgens deze trainer is trainbaar, zoals techniek, balaanname balsnelheid, handelingsnelheid
    Moet toch mogelijk zijn met zo n staf, heb dat echt op zoudenbalch nauwelijks tot nooit gezien, individueel trainen om iemand beter te maken
    Gelukkig nu Sparta uit en cambuur thuis, zijn ongetwijfeld 6 punten!!!!of is dat je zelf rijk rekenen, dus geen excuses meer

  3. Vroeger was zeker niet alles beter, maar gisteren stonden er 11 makke schapen in een rood shirt op het veld. Waarom Janssen niet speelt is mij een raadsel, vd Maarel liep bij 2 doelpunten van Brobby te slaapwandelen. Wat doet Boussaid nog bij FC Utrecht? Is een jochie wat rent en vliegt, maar 0 rendement. Het wordt lastig zo, van lijn in het spel is niets meer te zien.

  4. Als de trainer niet in staat is om van dit materiaal een team het veld in te sturen dat presteert moet hij gewoon opstappen. Zelfs tegen aartsvijand Ajax was de motivatie ver te zoeken, terwijl dat normaal gesproken geen probleem is. Dus wegwezen deze man, die ook nog experimenteert met de keeper. Wil zien of er nog rek in zit bij deze zelf opgeleide doelman, wat een onzin uitspraak. Hoorde spelers alweer zeggen nu komen er tegenstanders die minder zijn dan wij, waar halen ze de arrogantie vandaan, lijken wel Amsterdammers. Ga eerst weer eens op zijn Utrechts spelen en vreet het gras uit de grond. Schat de komende tegenstanders zeker niet minder in, denk aan 5 punten als maximum

Comments are closed.