Voorbeschouwing FC Utrecht – Willem II

Na de gewonnen duels tegen sc Heerenveen en SteDoCo neemt FC Utrecht het nu op tegen Willem II. En dat is een directe concurrent, want de Tilburgers hebben twee punten minder dan de ploeg van René Hake, en staan daarmee net achter FC Utrecht.

Duidelijk is wel dat Willem II in een mindere serie zit. In de eredivisie werden vier van de vijf laatste duels niet gewonnen. En in de beker ging de ploeg van Fred Grim verrassend onderuit tegen RKC Waalwijk. FC Utrecht is daarmee gewaarschuwd, want Willem II is nadrukkelijk uit op revanche voor deze mindere resultaten.

Voor René Hake is de keuze nog steeds groot. Alleen de al langer geblesseerden Mimoun Mahi, Simon Gustafson, Christopher Mamengi en Tommy St. Jago ontbreken zeker. Laatstgenoemde ligt, zo bleek eerder week, wel goed op schema voor zijn revalidatie.
Tegen SteDoCo waren ook Willem Janssen en Mike van der Hoorn afwezig. Janssen kreeg, mede vanwege het kunstgras in Hoornaar, rust. En Van der Hoorn raakte in het duel tegen sc Heerenveen licht geblesseerd. Beiden worden er tegen Willem II wel weer bij verwacht.

Iemand die zeker niet in de basis wordt verwacht, is Adrian Dalmau. De Spaanse spits bleef in Hoornaar 90 minuten op de bank. Hake verklaarde dat door te wijzen op het feit dat Remco Balk veel beweeglijker is. Maar Dalmau viel op 25 september tegen PEC Zwolle voor de laatste keer in. Het huwelijk tussen Dalmau en FC Utrecht lijkt een mislukking en een transfer in de komende winter is voor beide partijen meer dan het overwegen waard.

Het duel tegen Willem II staat onder leiding van Pol van Boekel. En als hij om 16:45 uur voor de aftrap fluit, dan verwachten wij de volgende opstelling:

Paes
Ter Avest – Van der Hoorn – Janssen – Warmerdam
Maher – Timber
Van de Streek
Sylla – Douvikas – Ramselaar