Voorbeschouwing AZ – FC Utrecht

Nu de one man show van Van Gaal weer even voor een maandje het land uit is, kunnen we ons gelukkig weer richten op het voetbal dat ons echt boeit. Ons cluppie mag morgen weer aantreden en wel in het altijd winderige Alkmaar, waar AZ wacht als tegenstander. De Alkmaarders kenden een moeizame start maar lijken nu hun draai weer te hebben gevonden en zijn op weg naar de kant van de ranglijst waar ze thuishoren. Mooie opdracht voor de mannen van Hake om die opmars in ieder geval even on hold te zetten. Maar het zal niet meevallen in het verbouwde AFAS stadion. De interlands hebben gelukkig niet gezorgd voor enig blessureleed bij FC Utrecht. De internationals zijn weer teruggekeerd zonder problemen en kunnen allemaal weer ingezet worden.

De langdurig geblesseerden zijn uiteraard nog steeds afwezig, al is Gustafson inmiddels weer op het trainingsveld gesignaleerd. Meedoen met de groepstraining is echter nog een volgende stap. De vraag is of Hake gaat wisselen in de basis die startte tegen Ajax. Gezien het resultaat is dat niet noodzakelijk en ook AZ zal ongetwijfeld proberen zelf het spel te maken en FC Utrecht onder druk proberen te zetten. Aangezien de elf van Ajax uit hebben laten zien hier goed mee om te kunnen gaan, is het de verwachting dat FC Utrecht in dezelfde opstelling zal gaan starten. Dit betekent dus dat Van der Maarel wederom de voorkeur krijgt boven Ter Avest en Van Overeem Timber op de bank houdt.

In Alkmaar wordt morgen om 12.15 uur afgetrapt en FC Utrecht zal weer gesteund worden door een grote supportersschare. Het uitvak is met 750 personen uitverkocht. Vanaf morgen is het supportershome bij alle uitwedstrijden geopend om supporters die gaan afreizen de mogelijkheid te bieden om vooraf een drankje te doen en alvast in de stemming te komen. Omdat het morgen de eerste keer is en de wedstrijd vroeg is, wordt er door FC Utrecht en de Supportersvereniging een gratis ontbijtje aangeboden aan de supporters die naar Alkmaar gaan. Niet alleen de busgangers maar ook de supporters die met de auto afreizen zijn van harte welkom. Een goed initiatief vanuit de club.

Kevin Blom is morgen de leidsman. Volgende week zaterdag speelt FC Utrecht een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Die wedstrijd begint om 18.45 uur.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Paes

Van der Maarel – Van der Hoorn – Janssen – Warmerdam

Van de Streek – Maher – Van Overeem

Sylla – Douvikas – Ramselaar