Voorbeschouwing Ajax – FC Utrecht

Vandaag gaat de ploeg van René Hake, gesteund door ruim 800 supporters, op bezoek bij landskampioen Ajax. En gezien de vorm van de tegenstander kan FC Utrecht die steun op voorhand goed gebruiken. Erik ten Hag en zijn selectie hadden wat opstartproblemen, maar tonen de laatste weken weer vorm. En zijn in de Arena zeer moeilijk te verslaan.

René Hake kan met een bijna volledige fitte selectie naar Amsterdam. Alleen de langer geblesseerde Tommy St. Jago, Christopher Mamengi en Simon Gustafson ontbreken. Voldoende keuze dus. En vorig seizoen, toen FC Utrecht verrassend een punt overhield aan dit duel, bleek dat een goed tactisch plan werkt. Met de ruime keuze is de verwachting dat René Hake nu ook weer een aangepast plan heeft voor bestrijding van deze tegenstander. En, na zijn invalbeurt tegen PEC Zwolle, een basisplaats voor Mimoun Mahi.

Wie daarbij exact spelen en wat dat plan wordt, is voor nu nog gissen. Wel kan het de ‘clash van de Timber-tweeling’ worden. Immers: Jurriën staat vrijwel altijd in de Amsterdamse basis, en Quinten kan regelmatig op een basisplek rekenen bij FC Utrecht. In de media is hier de afgelopen dagen veel aandacht voor geweest. Meest opvallend daarbij is dat beide heren (20 jaar jong) nog een slaapkamer delen in het huis bij moeder Marilyn in de Bokkenbuurt.

Zoals al aangegeven: over de tactiek van René Hake valt weinig te zeggen, maar wij hopen op een ‘volle as’ en twee snelle aanvallers voor de counter. Het is duidelijk dat iedereen scherp dient te zijn, en dat FC Utrecht boven zichzelf dient uit te stijgen. Dat is zeker mogelijk, en een mooie uitdaging voor deze selectie.

Scheidsrechter van dienst is Bas Nijhuis. En als hij om 14:30 fluit voor de aftrap, dan verwachten wij de volgende opstelling:

Paes
Van der Maarel – Van der Hoorn – Janssen – Warmerdam
Van Overeem – Maher – Timber
Ramselaar
Douvikas – Mahi